iPhone 3GS:n valmistaminen maksaa Applelle 179 dollaria

iPhone 3GS purettu

iSuppli on räjäyttänyt Applen uuden sukupolven iPhone 3GS -älypuhelimen osiin ja tehnyt omat laskelmansa siitä, kuinka paljon uuden älypuhelimen valmistaminen maksaa Applelle. Yhtiön mukaan 16 gigatavun iPhone 3GS:n valmistaminen kustantaa Applelle kaikkiaan 178,96 dollaria. Uutuusmallin valmistuskustannukset ovat 4,63 dollaria enemmän verrattaessa iSupplin viime vuonna tekemään arvioon iPhone 3G 8GB:n osalta, jonka hinnaksi Applelle arvioitiin tuolloin 174,33 dollaria.

iSupplin antamien tietojen mukaan iPhone 3GS:n kallein osa on Toshiban valmistama 16 gigatavun flash-muisti. Sen hinnaksi kertyy 24 dollaria. Seuraavaksi hinnakkain osa on 3,5 tuuman TFT-näyttö, joka maksaa iSupplin mukaan 19,25 dollaria.

Muita mielenkiintoisia huomioita iSupplin listassa ovat kameramoduulin ja prosessorin hinnat. Molemmat kun ovat keskeisessä osassa iPhone 3GS:ää verrattaessa edeltäjäänsä. Parantunut prosessori maksaa 14,46 dollaria ja sen valmistajana toimii korealainen Samsung. iPhone 3GS:n kolmen megapikselin kameramoduuli maksaa sen sijaan ainoastaan 9,55 dollaria.

Tarkemmin iPhone 3GS:n komponenttien hinnoista voi lukea iSupplin tiedotteesta.

Lähde: EngadgetMobile