Microsoft rohkaisee iPhone-kehittäjiä kääntämään sovelluksensa Windows Mobilelle

Windows Mobile logo

Applen iPhonelle kehitetyn sovelluksen kääntäminen Microsoftin Windows Mobile -käyttöjärjestelmälle ei ole tehtävä helpoimmasta päästä, mutta se ei kuitenkaan ole mahdotonta. Siitä osoituksena Microsoft on julkaissut Windows Mobile Developer Centerissä (MSDN) kattavan artikkelin, jossa käydään läpi Amplitude-sovelluksen kääntämistä iPhonesta Windows Mobileen. Kyseinen sovellus kerää ääniä ympäristöstä ja vahvistaa niitä paremmin kuultaviksi.

Amplitude-sovelluksen kehittäjä Luke Thompson päätti kääntää sovelluksensa Windows Mobilelle, jonka pohjalta nyt julkaistu MSDN-artikkeli on rakennettu. Siinä käydään läpi muun muassa käyttöliittymän ja äänien siirtämistä ympäristöstä toiseen. Thompson kertoo, että käännöstä tehtäessä pitää kiinnittää huomiota erityisesti suurimpiin eroavaisuuksiin käyttöjärjestelmien välillä, joihin lukeutuu muun muassa iPhonen moniajon puute.

Luke Thompson sanoo saaneensa käännökseen paljon apua eri blogeista, nettisivustoista ja dokumenteista. Kehittäjä kiittelee myös Windows Mobile Developer Communityä avusta.

Mielenkiintoinen veto Microsoftilta. Tulevaisuudessa, kun Marketplace-ohjelmistokauppa aukeaa, tullaan iPhone-sovelluksia kääntämään varmasti entistäkin innokkaammin Windows Mobilelle, vaikka kyseessä onkin erittäin haastava tehtävä.

Google arvioi jokin aika sitten, että suuri osa sovelluksista tulee siirtymään Internettiin selaimella käytettäväksi, jolloin niitä ei tarvitsisi kääntää alustojen välillä. Hakukonejätti perustelee väitettään sillä, että edes se ei ole tarpeeksi suuri tukemaan kaikkia mahdollisia mobiilialustoja. Jännittävää nähdä, käykö Googlen ennustus toteen vai pitävätkö alustakohtaiset käännökset pintansa tulevaisuudessakin.

Lähde: Windows Mobile Blog

2 kommenttia

  1. Googlen ennustusta vastaan on se että monien selaimessa käytettävien sovellusten käyttäminen on tuskaisaa. Esimerkkinä vaikka GoogleDocsin käyttö iPhonessa. Ehkä jos käytössä olevia nettiselaimia olisi vain yksi. Toisena esimerkkinä Java. Ainakin minulle Javaa joskus mainostettiin sillä että Java softat toimivat laitteistoriippumattomasti. Mutta kuinka kävikään. Java sovelluksia on, mutta eivät ne ole niin laitteistoriippumattomia kuin mitä ennustettiin. Monen java sovelluksen käyttö tökkää siihen että koneella on väärä java asennettuna.

    Minun kohdallani myös Latituden käyttö yleensä tökkää siihen että se on iPhonessa toteutettu selaimen kautta toimivana sovelluksena. Se nyt vaan on kömpelö käyttää…

    Eli tiivistettynä. En usko selaimen kautta toimivien sovellusten (ainakaan pikaiseen) vallankumoukseen. Luulisin myös että Apple ei halua moisen trendin yleistyvän, ainakaan ennen kuin se keksii keinon rahastaa selainsovelluksilla.

    Mutta enemmän aiheeseen. Toivon kovasti että tuo toisin päin porttaaminen (WinMo -> iPhone) yleistyisi,

    1. Asiaa. Mielestä nettisovellukset pitäisi saada käyttäytymään enemmän normaalien sovellusten tavoin: kuvake työpöydälle, osoiterivi ja muuta selaimen hömpät pois. Näin käytettävyys saataisiin muistuttaman enemmän natiivisovelluksia.

Kommentointi on suljettu!