Muuntautuvasta Modusta tulossa kosketusnäytöllinen versio ensi vuonna?

Modu 2

Kesällä Israelissa myyntiin tullut Modu-puhelin on saamassa jatkoa ensi vuonna, kertoo pocket-lint. Tällä hetkellä Modu 2 -nimellä tunnettu puhelin tulee tietojen mukaan sisältämään ainakin kosketusnäytön ja HSDPA-yhteyden. Molemmat edellä mainituista ominaisuuksista puuttuvat alkuperäisestä Modusta, jolla kesti lähes kaksi vuotta päästä markkinoille.

Israelilaisen Modu-yhtiön omaa nimeä kantava matkapuhelin poikkeaa valtavirrasta muuntautumiskyvyllään. Puhelin koostuu yksinkertaisesta Modu-keskusyksiköstä ja sen päälle puettavista kuorista. Keskusyksikkö tarjoaa ainoastaan perusominaisuudet, mutta sen päälle puettavilla kuorilla toimintoja on mahdollista saada lisää. Käyttäjä voi valita kuoren sen mukaan, mitä ominaisuuksia itse kokee tarvitsevansa.

Modu 2 tulee näillä näkymin kauppoihin jo ensi vuonna. Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että virallinen julkistus tapahtuu helmikuussa pidettävässä Mobile World Congress -tapahtumassa. Uutuusmallin pitäisi tulla myyntiin ainakin Isossa-Britanniassa, Yhdysvalloissa, Japanissa ja muutamissa Länsi-Euroopan maissa.

Alkuperäistä Modua yhtiö kertoo myyneensä tähän mennessä noin 1000 kappaletta. Heikon menestyksen syynä ovat huono saatavuus ja mielenkiintoisten lisäkuorien puute. Modu odottaa kuitenkin tahdin parantuvan, sillä puhelimen saatavuuden pitäisi laajentua loppuvuodesta muun muassa Intiaan ja Venäjälle. Kyseistä mallia ei olla tuomassa kehittyneemmille markkinoille, koska yhtiössä myönnetään laitteen olevan liian rajoittunut menestyäkseen esimerkiksi Yhdysvalloissa.