Intel esitteli Moblin 2.1 -mobiilialustan

Siruvalmistaja Intel on esitellyt omasta Moblin-alustastaan uuden 2.1-version. Moblin on yhtiön Linux-pohjainen käyttöjärjestelmä, jonka kehitys on ollut käynnissä jo parisen vuotta. Se on alun perin suunniteltu minikannettaviin ja niin sanottuihin MID-Internetlaitteisiin, mutta uuden version myötä näyttää siltä, että siitä saattaisi olla tulevaisuudessa myös matkapuhelinten käyttöjärjestelmäksi.

Moblin on rakennettu yhtiön omaa Intel Atom -suoritinta silmällä pitäen. Minikannettavia ajatellen siinä on pyritty minimoimaan käynnistysaika ja optimoimaan virrankulutus. Ominaisuuksissa on keskitytty media- ja verkko-ominaisuuksiin sekä sosiaalisiin palveluihin.

Uuden Moblin 2.1 -version yksityiskohtaisista ominaisuuksista ei ole vielä kovinkaan paljon tietoa, mutta yllä olevassa videossa Intel antaa ymmärtää sen sopivan myös matkapuhelimiin. Keskeisessä osassa ovat moniajo, yksinkertainen navigointi ja sosiaalisten palveluiden yhdistäminen osaksi käyttöliittymää. Kuulostaako tutulta? Milloin uutuusjärjestelmä saapuu laitteisiin asti, ei tiedetä vielä tarkalleen.

Intelin tulo mobiilimarkkinoille tietäisi entisestään kiristyvää kilpailua ja Linux-pohjaisten alustojen lisääntymistä. Tällä hetkellä tarjolla on muun muassa Maemo ja Google Android. Mielenkiintoista seurata, kuinka pitkään alustojen määrä voi kasvaa ennen kuin pudotuspeli alkaa.

Lisää Moblinista löydät tietoa projektin kotisivulta.

Lähde: MIDmoves