Seuraava Android-versio vaatii alleen kovaa rautaa?

Google Android 2.2:n käyttöliittymä.

Google Androidin seuraava versio kantaa koodinimeä Gingerbread. Sen julkaisun odotetaan tapahtuvan vielä kuluvan vuoden viimeisen neljänneksen aikana, joten alustan päivitystahti jatkuu tulevaisuudessakin kovana. Androidin nykyinen 2.2-versio esiteltiin markkinoille toukokuun lopussa.

Mobiiliguruna tunnettu Eldar Murtazin on paljastanut venäläisen Digestiv-verkkosivuston podcast-lähetyksessä paljon kiinnostavia yksityiskohtia alustan tulevasta versiosta, joka mahdollisesti saa nimekseen Android 3.0. Tietoihin kannattaa suhtautua pienellä varauksella, sillä Android-tiimiin kuuluva Dan Morrill on kiirehtinyt kumoamaan ne pelkkinä huhuina.

Eldar Murtazin keskeisimmät pointit Android Gingerbread -versiosta:

  • Julkaistaan lokakuun puolessa välissä. Ensimmäiset puhelimet markkinoille joulusesongin aikaan.
  • Vaatii alleen vähintään yhden gigahertsin suorittimen, 512 MB:tä RAM-muistia ja 3,5 tuuman näytön.
  • Tukee 1280 x 760 pikselin tarkkuutta.
  • Täysin uudistettu käyttöliittymä, johon on otettu mallia 2.1-versiossa esitellystä galleriasovelluksesta.
  • Alustan markkinointi jaetaan kahteen osaan. Uusi 3.0-versio suuntaa huippupuhelimiin ja nykyinen säilyy edullisemman hintaluokan kännyköissä.

Uuden käyttöliittymän arvellaan vähentävän matkapuhelinvalmistajien halukkuutta oman käyttöympäristön luomiseen. Nykyiseltään suurilta valmistajilta, kuten HTC:ltä, Samsungilta ja Sony Ericssonilta, löytyy oma käyttöliittymä Android-puhelimia varten. Tällä tavoin valmistajat pyrkivät erottautumaan toisistaan ja tarjoamaan käyttäjille lisäominaisuuksia. Varjopuolena käyttäjät saavat odottaa Android-päivityksiä pitkään, sillä käyttöympäristön kääntäminen uudelle versiolle vie aikansa.

Lähde: UnwiredView

5 kommenttia

  1. ja kyseinen henkilö sanonut seuraavaa: ”Yesterday have a very good
    conversation and some
    clarifications. 1 Ghz, 512 Mb etc its
    not minimal requirments but
    recommended one”
    lähde gsmarena

  2. Kaukana Androidin syvyyksissä on Linux.
    Meegossakin sellainen on. Ei niin syvällä.
    Prosessoritkin tuntuvat olevan samaa arkkitehtuuria.
    Kertokaas mikä noissa teknisesti on niin erilaista?

  3. Googlella on selkeästi tarkoituksena tuoda edistyneempiä ja näyttävämpiä ominaisuuksia puhelimiin. Samalla Google vaatii kovempaa rautaa siksi että uusia Android puhelimia voisi myydä perustellusti edistyneempinä kuin aikaisemmat puhelimet.

    Veikkaisin että Googlelle Nexus One oli tapa kiristää tahtia jolla valmistajat laittavat nopeampia komponentteja puhelimiinsa. Ainakin Android puhelimiinsa. Tässä on kyse iänikuisesta softafirmahardwarefirma ”yhteistyöstä”: uudet versiot vaativat uuden softan lisäksi uutta rautaa. Molemmat firmat menestyvät.

    1. Vähän offtopic, mutta: näistä syistä kammoankin sitä, kuinka seuraavan Nokian MeeGo puhelimen speksejä tullaan halveksimaan koska siellä pyörii vain 1Ghz pellin alla. Speksilistasta on vaikea ymmärtää miten hyvin prosessori on valjastettu käyttöön tai ymmärtää että käyttis ei vain välttämättä vaadi niin paljoa tehoa tehdäkseen samat temput kuin kilpailijan 1.5Ghz laite.

      1. Ehkä joidenkin kuluttajien keskuudessa näin käykin, mutta ei sellaisten, jotka vähänkään jotain asioista tajuaa ja lopuille se voidaan hyvin näyttää niin kuin Samsung on tehnyt, eli kylmiä faktoja nopeudesta kehiin.

        Enpä ole kuullut, että esim. N900:n prosusta olisi pahemmin valiteltu, vaikka kellotaajuus ei loppupeleissä näytä kovin nopealta (600 MHz). Oikeastihan se on todella nopea, kun on Cortex A8. 🙂 Tosin onhan noita markkinoilla jo useampiakin isomman kellotaajuuden Cortex A8:lla varustettuja puhelimiakin, muta kyllä se MeeGo-puhelin niiden joukkoon mahtuu kunhan ei tarvitse odotella markkinoille vuotta-kahta. 🙂

        Itse olisin enemmän huolissani Nokian tulevan MeeGo-puhelimen designista. Toivottavasti se on enempi markkinaorientoitunut kuin N900. N900:han on muotoiltukin enemmän nörttimagneetiksi. 🙂

Kommentointi on suljettu!