20Elo

Nokia N9 kuvissa, C7 videolla

kirjoittanut Teemu Hynninen julkaistu: 20.8.2010 · 9 kommenttia

Eilen näimme kuvia Symbian^3-pohjaisesta Nokia C7 -mallista, jonka ominaisuuksia ovat muun muassa 3,5 tuuman kapasitiivinen kosketusnäyttö sekä kahdeksan megapikselin kamera. Tänään Nokia-vuodot saavat jatkoa, kun tunnettu venäläistoimittaja Eldar Murtazin on julkaissut kuvia tiettävästi MeeGo-pohjaisesta N9-mallista. Lisää materiaalia on luvassa myös C7:stä, josta kiinalaislähteet ovat vuotaneet verkkoon lyhyen esittelyvideon.

Kuvissa esiintyvä puhelin lienee vihdoin se oikea N9, joka perustuu MeeGo-alustaan. Kesän aikana netissä levisi kuvia ja videoita Symbian-pohjaisesta huippumallista, jota huhuttiin N9:ksi. Jo tuolloin oli kuitenkin vahva epäilys, että kyseinen laite on N8:n sisarmalli ja kantanee lopulta mallimerkintää N8-01.

Nokia N9:n kerrotaan omaavan täysin metallista tai alumiinista valmistetun rungon. Näppäimistö on nelirivinen ja mukana on ainakin LED-kaksoissalama. Muilta osin laitteen ominaisuudet ovat vielä pimennossa, mutta luvassa on erittäin suurella todennäköisyydellä Nokian älypuhelinmalliston lippulaiva, joten tekniikan voisi olettaa olevan kunnossa.

Lisää kuvia N9:stä ja video C7:stä löytyvät hypyn takaa.

http://www.youtube.com/watch?v=yyxsF-KsepE

Lähteet: Engadget & Boy Genius Report

Muista jakaa:

Jake elokuu 20, 2010 9:32

Todella upeen näköinen alumiininen MeeGO-känny!
Toivottavasti värittävät sen vielä tyylikkäästi
eli ei kaikkia vain karkkiväreillä, niin vois aikuisetkin valita tän käyttöönsä

::jake:: elokuu 20, 2010 14:57

Macbook pro :) Hieno on!

::jake:: elokuu 20, 2010 14:59

Jos se Meegokin lunastaa odotuksensa, niin ohhoh mikä laite. Pakko ostos

op elokuu 20, 2010 19:27

Tiettyä yhdennäköisyyttä kyllä on, mutta eipä tuo haittaa. Jos vielä rakenne vastaa MBP:n laaduntuntua niin hienoa. Itse kyllä vähän epäilen, että tuo ”kallistusliuku” pystytään siten toteuttamaan, mutta toivotaan.

Jake elokuu 20, 2010 9:33

…siis toi N9…

Tapani Vaulasto elokuu 20, 2010 19:54

Toivottavasti tulee tarjolle jotain muutakin kuin mustaa – N9. Eihän se ole valkoinen, kun katsot näppäimiä ja näytön reunuksia.

Rapis elokuu 20, 2010 23:03

Kun kattelee tuota N8 väri valikoimaa ja muotoilua. Sitten kattoon tämän proton muotoilua niin eiköhän tuosta voi jonkilaista johtopäätöstä vetään nokian tulevasta linjasta. En jaksa uskoa, että tästä tehtäs ”hopeista?” ja mustaa pelkästään. Aika näyttää.

Chris elokuu 21, 2010 12:50

Itse en ole ulkomuodosta kovin innoissani, muuten kuin siten että se on slimmimpi kuin N900. Odottelen vielä eri värityksiä.

Samalla näytön kulma olisi parempi jos se olisi N900:n kaltainen. Toisaalta spekulaatiota liikkuu että näyttö olisi säädettävissä á la TouchPro2. Samat heput spekuloivat myös ettei akkua vaihdeta ilman ruuvimeisseliä. Tämä tarkoittaa sitä että N900:n 6 tunnin akunkeston on parasta olla historiaa.

Lukemani spekulaatiot löytyy täältä: http://www.maemofanatics.com/maemo-fanatics-n9-roundtable/

Jotenkin kuitenkin epäilen tätä N9 mallia. Sen lisäksi että tuo näyttää enemmän Symbian^4:lta kuin miltään muulta, niin mietin että onko Nokialle tarkoituksenmukaista saada tämä näyttämään niin paljon N8:lta. Eikö ole jotenkin harhaanjohtavaa että ”N8 näppäimistöllä” pyörittääkin täysin eri käyttistä sisuksissaan ja on siten aivan eri filosofian laitteita softan ja yleisen toimivuuden kannalta? Eikö olisi parempi tehdä selvä pesäero että N9 on aivan viimeisintä huutoa joka tukee kaikkea mahdollista ja jossa on voimaa kuin hevoslaumassa ja joka on lähempänä tietokonetta kuin puhelinta? Nokia teki tehokkaasti tämänkaltaista pesäeroa ainakin N900:n kanssa. Miksei Nokia näkisi siihen tarvetta nyt? Pelko että laite leimautuu (taas) vain IT-alan asiantuntijoiden puhelimeksi? Toisaalta turhaan vatvon tätä kun en tiedä millaista Nokian markkinointi tulee olemaan tämän laitteen kohdalla. Siksi joudunkin miettimään tätä täysin sen perusteella että miltä se näyttää ja vaikuttaa ulkoisesti. Eli niinkuin suurin osa ihmisistä jotka laitteita ostavat.

Sopiihan tämä mertaan tietenkin siinä mielessä, että Nokia yrittää esitellä Symbianin yhtä kyvykkäänä älypuhelinalustana kuin Android tai MeeGo. Oma ajtus vain on, että syökö tämä yhdennäköisyys sitten kiinnostusta tältä laitteelta. Omalla kohdalla tämä ainakin toteutuu.

Itsellä tietenkin käytössä N900.

Jonzu lokakuu 19, 2010 19:06

millon noita ois tulossa suomen markkinoille?

Comments on this entry are closed.

Edellinen juttu:

Seuraava juttu: