HTC tuo markkinoille kaksi Facebook-puhelinta: Salsa ja ChaCha

Barcelonan Mobile World Congress 2011 -messuilla nähtiin useita tuotejulkistuksia taiwanilaiselta HTC:ltä. Yhtiö lanseerasi muun muassa ensimmäisen tablettinsa ja seuraajan suositulle Desire-puhelimelleen. Niiden lisäksi valmistaja esitteli kaksi Facebook-puhelinta, jotka on rakennettu entistäkin tiiviimmin sosiaalisten palveluiden ympärille.

HTC on aina ymmärtänyt ihmisten haluavan eri asioita ja uudet HTC ChaCha ja Salsa tarjoavat erityisiä tapoja kokea Facebook mobiililaitteella”, kommentoi uutuuksia toimitusjohtaja Peter Chou.

Näkyvänä osana molempia puhelimia on erillinen Facebook-painike. Sen avulla sisällön jakaminen suosittuun palveluun on entistäkin vaivattomampaa. Yhdellä napin painalluksella ystäville voidaan jakaa esimerkiksi kuva tai verkkosivusto. Uutuudet perustuvat tuoreeseen Android 2.3.3 -alustaan ja sisältävät HTC:n Sense-käyttöliittymän.

HTC ChaCha on kompakti QWERTY-luuri 2,6 tuuman kosketusnäytöllä, jonka tarkkuus on 480 x 320 pikseliä. Laitteesta löytyy 600 megahertsin suoritin, viiden megapikselin kamera, Bluetooth 3.0, HSPA, WiFi b/g/n, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä ja microSD-muistikorttipaikka. Salsa tarjoaa samat ominaisuudet ilman QWERTY:ä. Sen näyttö on kooltaan 3,4 tuumaa.

Puhelimia voi odottaa kauppoihin huhti-kesäkuun aikana.