14Maa

HP aikoo integroida webOS-mobiilialustan tietokoneisiinsa

kirjoittanut Teemu Hynninen julkaistu: 14.3.2011 · 6 kommenttia

HP TouchPad pyörittää webOS-alustaa.

Amerikkalainen HP aikoo hyödyntää hyvää asemaansa tietokonemarkkinoilla puskeakseen eteenpäin Palmilta hankkimaansa webOS-alustaa. Yhtiön toimitusjohtaja Leo Apotheker kertoi, että HP:n tavoitteena on avata webOS tietokoneita varten vuoteen 2012 mennessä. Apothekerin mukaan ensi vuonna jokainen valmistajan toimittama tietokone on kykenevä pyörittämään HP:n mobiilialustaa Windowsin ohella.

Valmistaja uskoo integroimalla webOS:n osaksi tietokoneita houkuttelevan alustan ympärille lisää kehittäjiä. Tavoitteena on saada kehittäjät luomaan alustalle sovelluksia, jotka erottaisivat sen paremmin kilpailijoista. Tällä hetkellä webOS:lle on tarjolla 6000 sovellusta, kerrotaan HP:ltä.

Tietokoneiden ohella HP aikoo liittää webOS:n osaksi valmistajan tulostimia. Niiden lisäksi alusta on jo entuudestaan tuttu yhtiön puhelimista ja tableteista. Tietokonejätin rankka panostus mobiilialustaan saattaa nostaa webOS:n tulevaisuudessa varsin merkittäväänkin asemaan markkinoilla. Tällä hetkellä kun sen osuus on melkoisen marginaalinen.

Lähde: Engadget

Muista jakaa:

3rp3 maaliskuu 14, 2011 19:59

Marginaalisuus johtunee siitä, että puhelimia ei ole joka pojalle. Useimmat haluavat 3,7″-4,3″ näytöllä varustetun mahdollisimman ohuen puhelimen, joita Android-maailmasta löytyy vaikka kuinka. Jos vieressä on valittavana yli puolitoista senttiä paksu Pre 3,1″ näytöllä, ”trenditietoiset” valitsevat sen ohuen.

WebOS on kyllä todella mahtava alusta, HP:n vain pitäisi tuoda useampia puhelinmalleja useanlaisille käyttäjille.

Perus_Jannu maaliskuu 15, 2011 11:53

Nice. Sais tosin joskus tulla tuo WebOS tablet suomeenkin asti.

3rp3 maaliskuu 15, 2011 14:23

Mitähän kautta suomalaisia operaattoreita vois painostaa tuomaan näitä myyntiin? :D

Eero maaliskuu 15, 2011 14:25

Ryöstät pankin/voitat euroloton ja perustat oman operaattorin :D

Mikael maaliskuu 15, 2011 14:43

Jaa-a. Saunalahtihan noita saattaisi jopa alkaa tarjoamaan, mutta Dna on sen verran konservatiivinen, että tuskin ihan heti ainakaan niille tulee. Niillehän tuli HTC:nkin puhelimet ihan vasta.

Veikkaan, että tässä on nyt kortit kuitenkin HP:n/Palmin käsissä. Eivät ole ilmeisesti kovin innokkaasti edes tarjoamassa tänne pohjolaan luureja. Sovelluskauppakaan ei kai ihan noin vaan toimi, ilmaisia kai saa sentään asenneltua.

3rp3 maaliskuu 15, 2011 18:14

Saunalahti olis kyllä potentiaalinen ja hyvä ehdokas. Tulihan niille Android-puhelimetki ensimmäisenä.

Uskoisin, että HP:n tavoitteena on nimenomaan levittää WebOS:iä mahdollisimman laajalle. Ja siihen HP:lla on hyvät mahdollisuudet verrattuna siihen, millaiset mahdollisuudet Palmilla olisi ollut yksinään.

Ja tosiaan sovelluskauppa toimii vain ilmaisten sovellusten osalta (eikä niitäkään varmaan kaikkia ole saatavilla, esim. Spotifya ei löydy :( ) Toivottavasti TouchPad ja uudet HP:n puhelimet tulevat Suomeenkin, jotta saisi niitä maksullisiakin sovelluksia…

Comments on this entry are closed.

Edellinen juttu:

Seuraava juttu: