03Tou

Videolla: Nokia C7 ja NFC laajasti esillä WIMA 2011 -messuilla

kirjoittanut Teemu Hynninen julkaistu: 3.5.2011 · 5 kommenttia

Kirjainyhdistelmää NFC on hehkutettu mobiilimarkkinoilla jo pitkään. Kyseessä on lyhennys sanoista Near Field Communications, josta odotetaan merkittävää tekijää muun muassa mobiilimaksamisen saralla. Ominaisuus alkaa hiljalleen löytää tiensä matkapuhelimiin, jonka myötä siihen perustuvat ideat voidaan vihdoin konkretisoida.

Nokia ajaa vahvasti NFC-teknologiaa eteenpäin, vaikka alkuperäisistä suunnitelmista onkin hieman lipsuttu. Yhtiön aikomuksena oli liittää NFC osaksi kaikkia Symbian-älypuhelimia vuodesta 2011 alkaen. Näin ei kuitenkaan käynyt, mutta suomalaisvalmistajan suunnitelmat tekniikan suhteen ovat edelleen merkittävät. Niistä tarkemmin kertoo jutun lopussa Nokian Mark Selby.

Juttumme toisella videolla nähdään Nokian partnereiden kehittämiä ideoita siitä, miten NFC-matkapuhelinta voitaisiin käytännössä hyödyntää. Tarjolla on mielenkiintoisia ratkaisuja, joita esiteltiin Nokia C7:n kera WIMA 2011 -messuilla.

Nokia tulee aktivoimaan C7:n NFC-ominaisuuden Symbian Anna -päivityksellä.

Lähde: Nokia Conversations

Muista jakaa:

Vesa toukokuu 3, 2011 10:11

Onkohan kukaan miettinyt, miten paljon haittoja nfc:stä voi olla? Esitellyt sovellukset käsittelee melko paljon maksamiseen ja henkilökohtaisiin tietoihin liittyviä asioita. Miten niiden käy jos puhelin vaikka varastetaan?

Ja toiseksi: Onko tästä nfc:stä innoissaan ketään muu kuin kehittäjät ja markkinoijat? :D Veikkaan samanlaista floppia kuin WAP:sta ja mobiili-TV:stä.

Herttua toukokuu 3, 2011 10:52

Hyviä pointteja. Uusi teknologia pitää sisällään (ainakin useimmiten) lapsuksia ja tietoturvauhkia, joten mainitsemasi seikat ovat kyllä todellisuutta. Tuntuu hassulta ettei videoissa näytetä minkään sortin varmennusta, pakkohan sitäkin on täytynyt miettiä. Mielestäni NFC:ssä on kyllä potentiaalia.

Mika toukokuu 3, 2011 13:02

Tässä puhelimessa on maailman huonoin USB-liittimen suojakansi. Niin tiukka ettei sitä saa auki kuin työkalujen avulla.

Triina toukokuu 3, 2011 13:21

Tiukka USB-liittimen suojakansi?? Siis sehän aukeaa todella helposti!!Jos on edes millin pituinen kynsi sormessa, niin kyllä lähtee! :)

Nokia C7 toukokuu 3, 2011 14:04

astetta noloompi oot jos et saa auki…

Comments on this entry are closed.

Edellinen juttu:

Seuraava juttu: