19Lok

Mihin Google ja Samsung käyttävät Galaxy Nexus -puhelimen ilmapuntaria?

kirjoittanut Teemu Hynninen julkaistu: 19.10.2011 · 4 kommenttia

Vastikään Samsungin ja Googlen toimesta julkaistu Galaxy Nexus on todellinen unelmapuhelin mitä tulee uutuuden teknisiin ominaisuuksiin. Puhelimestahan löytyy muun muassa 1280 x 720 pikselin tarkkuuteen kykenevä 4,65 tuuman Super AMOLED HD -kosketusnäyttö, 1,2 gigahertsin tuplaydinprosessori, NFC ja gigan verran RAM-muistia. Uutukainen on saapumassa Suomeen marraskuun lopussa 649 euron suositushinnalla.

Kovan suorituskyvyn lisäksi Galaxy Nexus sisältää mielenkiintoisena ominaisuutena sisäänrakennetun barometrin eli ilmapuntarin. Sitä käytetään perinteisesti sääennustuksia laadittaessa. Onkin kiehtovaa nähdä, miten Google ja kolmansien osapuolien kehittäjät aikovat ilmapuntaria hyödyntää.

Lähde: CNet

Muista jakaa:

Temposaur lokakuu 19, 2011 20:44

Alkaisiko Google tarjota entistä tarkempia säätiedotuksia, kun voisi saada reaaliaikaista tietoa säästä useilta eri käyttäjiltä esim. saman kaupungin sisältä?

Vesa lokakuu 19, 2011 22:31

Barometriä käytetään myös korkeusmittarina. Se tarjoaa tarkemman korkeusmittauksen kuin GPS ja käytetään kalliimmissa sportti-GPS laitteissa kun halutaan parempi reitin seuranta (ja erityisesti nousu/laskumäärien seurantaa). Minä arvioisin, että barometri nähdään ensiksi tuollaisissa sovelluksissa.

Säätilan seuranta taitaisi vaatia paikallaan olevaa laitetta, jotta korkeusmuutos ei vaikuta paineeseen.

henkka lokakuu 19, 2011 22:35

Olisin odottanut vielä Face Unlock–toiminnon lisäksi sormenjälki-tunnistinta (”bio-tyyppiä”)!.

Tuomas lokakuu 19, 2011 23:45

Korkeus merenpinnasta. Se tuolla saadaan huomattavasti tarkemmin, kuin gps:llä, eli ainakin paikkatietosovelluksissa luulisi löytyvän käyttöä.

Rannetietokoneissahan tätä on harrastettu jo monta vuotta.

Comments on this entry are closed.

Edellinen juttu:

Seuraava juttu: