27Hel

Nokialta 41 megapikselin kännykkäkamera

kirjoittanut Jani julkaistu: 27.2.2012 · 10 kommenttia

Nokia julkisti tänään Barcelonassa World Mobile Conference -messuilla Nokia 808 PureView -puhelimen. Puhelimen erikoisuutena on suuri, 41 megapikselin kamerakenno.

41 megapikseliä tarkoittaa, että normaaleissa, 5 tai 8 megapikselin resoluutioissa kuvaa pystyy tarkentamaan tarkkuuden siitä heikentymättä. Puhelimessa on myös 1080p HD-videokuvaus häviöttömällä nelinkertaisella zoomilla. Puhelimessa on myös äänentallennus Rich Recording -tekniikalla, joka tarkoittaa CD-tason äänentallennusta. Ääntä ulos saa 5.1-kanavaisena Dobly Digital Plussana.

Puhelin pyörii Symbian Belle FP1 -käyttöjärjestelmällä. Prosessorina on 1,3 gigahertsin yksiydinprosessori ja keskusmuistia löytyy 512 megatavua. Näyttönä on 4 tuuman nHD (640×460) AMOLED-näyttö ClearBlack-tekniikalla. Se sisältää 1400 milliampeeritunnin akun ja 16 gigatavua sisäistä muistia. Puhelimen viestinnästä vastaa nelitaajuus GSM, viisitaajuus HSPA 14,4 megabitin latausnopeudella, WLAN b/g/n, Bluetooth 3.0, A-GPS ja FM-radiolähetin. Puhelimessa on vielä HDMI-liitin, USB on the go -mahdollisuus ja microSD-paikka, jota tuetaan 48 gigatavuun asti.

Puhelimen veroton vähittäismyyntihinta on 450€, ja sen luvataan tulevan kauppoihin toukokuussa.

Lähteet: Nokia, Engadget

Muista jakaa:

gyb helmikuu 27, 2012 11:55

Sanoisin ennemmin kamerakännykkä, koska kamerat ovat nykyään Nokian obsessio… Mutta hei, siinä on 41 megapikseliä!

Jabsa maaliskuu 4, 2012 16:59

0,41Megapikseliä siinä on. Nokia vaan mokas esityksen ja unohti 0, alusta ja nyt ei kehtaa myöntää sitä

::jake:: maaliskuu 4, 2012 20:20

Se on jännä trollata eri nimillä eikö?

Perus_Jannu helmikuu 27, 2012 14:21

Tämä on sitä kehitystä mobiilitekniikan saralla.

Ajan hermolla helmikuu 27, 2012 14:31

Ei sitä varmaan pakko ole ostaa. Moni taas voi pitää kameraa kännykän tärkeämpänä ominaisuutena …

Jake helmikuu 27, 2012 15:15

tästähän se Vanjoki jo aikoinaan kertoi, kun hänelle siitä naurettiin…
kehtaavatkos naurajat nyt peiliin katsoa, niin näkisivät kelle oikeesti pitäiskään nauraa – tosin naurajia saattais olla pal vähemmän …kenties vain tuo yksi nimeltäkin mainitsemani…

::jake:: helmikuu 27, 2012 17:01

Hyvä idea, kun ei ole optista zoomia. Aikamoiset heitti nokia.

Manu helmikuu 27, 2012 19:48

Eikä pelkästään zoomi, vaan 5MP (oletus) kuvassa jokainen pikseli on rakennettu 7 erinäisesti ”alipikselistä”, jolloin hämärässä otetuissa kuvissa on huomattavasti vähemmän lumisadetta kuin normaalisti.

op helmikuu 27, 2012 23:50

Onko näin? Eikö sitä valoa pääse ”alipikseleille” yhtä paljon (tai itse asiassa vähemmän, koska niissäkin välit) kuin yhdelle 7 pikselin kokoiselle alueelle?

Mutta on se silti hurja… ja jos tuo systeemi oikeasti toimii niin vielä hurjempi, sillä tätä ei ole kameravalmistajatkaan ennen (tietääkseni) tehneet. Jossain järkkärissä taitaa pikseleitä olla saman verran, mutta ne nyt ovat aivan erilaiseen käyttöön tehtyjä, kuin pokkarit/kamerakännykät.

Jake maaliskuu 9, 2012 23:40

Huh, huh! Vieläkin tuntuu henkeäsalpaavan upeelta laitteelta. Eipä tarvitsis ton lisäksi enää pokkari-klöntsää taskuunsa tunkee ja sitä varten kesäkuumallakin ulkomaan lomareisulla takkireuhkaa päällään pitää, jotta saa kameran taskuvarkailta piiloon eli suojaan. 808 sujahtaa näppärästi huosujenkin taskuun…
ja siinä on kartat ja navi-opas aina fölissä …ja soittaakin voi, monen muun toiminnon lisäksi. Eikä tarvi pitäytyä pelkissä still-kuvissakaan, kun loistavaääninen videokamerakin siinä on. Jepulis, eikä se oo mikään win-töötti!
Voisin antaa pokkarini vaimolle, kassia kun joka paikassa kuljettaa – mä haluun 808:n! …pure Viiwi ;)

Comments on this entry are closed.

Edellinen juttu:

Seuraava juttu: