13Maa

Samsung Kiinan suurin älypuhelinvalmistaja

kirjoittanut Teemu Hynninen julkaistu: 13.3.2012 · 2 kommenttia

Samsungin asema älypuhelinmarkkinoilla vankkenee entisestään. Yhtiön älyluurien menestys ei nimittäin rajoitu länsimaihin, sillä tuoreimmat mittausluvut kertovat yhtiön olevan Kiinan suurin älypuhelinvalmistaja. Kiinan markkinoista Samsungilla on hallussaan 24,7 prosenttia.

Kiina on äärimmäisen tärkeä markkina-alue jokaiselle puhelinvalmistajalle. Maan älypuhelintoimituksien odotetaan kasvavan kuluvana vuonna 137 miljoonaan kappaleeseen, joka nostaisi sen ohi Yhdysvaltojen maailman suurimmaksi markkina-alueeksi.

Samsungin menestyksen avaimet löytyvät analyytikkojen mukaan valmistajan laajasta yhteistyöstä maan eri operaattoreiden kanssa. Tämä on selvä etu muun muassa Appleen, joka ei ole vielä yhteistyössä maan suurimman operaattorin China Mobilen kanssa. Applen osuus Kiinan älypuhelinmarkkinoista on 7,5 prosenttia.

Nokian odotetaan hyökkäävän kasvaville markkinoille pian Kiinaan suunnatulla Windows Phone -puhelimella. Huhujen mukaan Nokia olisi tuomassa puhelimensa myyntiin China Mobilen kautta. Sen lisäksi yhtiöllä arvellaan olevan yhteistyösuunnitelmia myös China Telecomin kanssa.

Lähteet: Bloomberg & UnwiredView

Muista jakaa:

Markus Lehtiniitty maaliskuu 13, 2012 10:54

Apple ei vielä China Mobilella, ollut vain China Unicomilla aiemmin ja nyt hiljattain China Telecomilla.

Teemu maaliskuu 13, 2012 19:08

Näinhän se toisiaan on. :-) Tulkitsin juttua kiireessä väärin.

Comments on this entry are closed.

Edellinen juttu:

Seuraava juttu: