Computex 2012 toi ryöpyn Windows 8 -tabletteja

Lokakuussa näillä näkymin markkinoille saapuva Windows 8 tekee Microsoftin tietokoneisiin suunnatusta käyttöjärjestelmästä yhteensopivan tablet-laitteiden kanssa. Toki nykyinenkin versio toimii taulutietokoneissa, mutta Windows 8 sisältää erityisen tablet-ympäristön käyttöliittymineen ja sovelluksineen.

Taiwanissa käynnistynyt Computex 2012 -tapahtuma on vihdoin avannut laitevalmistajien hanat ja yhtiöt ovat innokkaasti esitelleet ensimmäisen aallon Windows 8 -laitteita. Keskipisteessä ovat olleet taulutietokoneet, Ultrabookit sekä niiden yhdistelmät. Kilpailu markkinoilla tulee olemaan kovaa, joka asettaa paineita esimerkiksi Nokialle, jonka on odotettu yrittävän tablettien pariin omalla Windows 8 -tuotteellaan.

Erityisen innokkaasti Windows 8 -laitteita ovat esitelleet taiwanilaiset Asus ja Acer. Yksi mielenkiintoisimmista julkistuksista on ehdottomasti Asus Taichi, joka muistuttaa tavallista Ultrabook-kannettavaa, mutta sisältää kaksi näyttöä. Kun tavallisesti kannen sisäpuolella on näyttö, on Asus lisännyt paneelin myös kannen ulkopuolelle. Laitetta voidaan siis käyttää tavallisena kannettavana sekä tablettina. Uutuus tulee markkinoille 13,3 ja 11,6 tuuman näytöillä.

Acer puolestaan lanseerasi W510– ja W700-laitteet. Molemmat ovat tabletteja, joihin saa erilaisia lisäosia. W700 on 11,6 tuuman näytöllä varustettu tabletti, johon voidaan yhdistää telakointiasema. Sillä laite saadaan pysymään hyvin pöydällä ja sitä markkinoidaankin pöytätietokoneen korvikkeena. W510:ssä on puolestaan 10,1 tuuman kosketusnäyttö. Sen kaveriksi saa näppäimistöosan, jolla W510 muuttuu Ultrabookiksi.

Lisää tietoa uusista Windows 8 -tableteista löydät seuraavien linkkien takaa: