11Kes

Videolla Tactuksen mukautuvat kosketusnäyttöpainikkeet

kirjoittanut Teemu Hynninen julkaistu: 11.6.2012 · 4 kommenttia

The Society for Information Display 2012 -messuilla nähtiin erittäin mielenkiintoinen kosketusnäyttöteknologia, jonka takana on pieni startup-yhtiö nimeltään Tactus. Kanadalaisyhtiö on kehittänyt teknologian, joka mahdollistaa kosketusnäytön pintaan kohoutuvat painikkeet. Tarkoituksena Tactuksella on parantaa kosketusnäyttöpuhelinten kirjoitustuntumaa, joka on usein kovin tunnoton.

Mielenkiintoiseksi Tactuksen innovaation tekee sen kyky mukautua tilanteen mukaan. Kun painikkeita ei tarvita, ne häviävät jälkiä jättämättä. Niiden muotoa ja kokoa voi lisäksi hallita, joka tekee Morphing-nimellä tunnettavan teknologian hyödyntämisestä lähes rajatonta.

Morphing perustuu kosketuspaneelin päälle sijoitettavaan pintaan, joka voidaan Tactuksen mukaan lisätä helposti lähes millaisen näytön päälle tahansa. Kaiken takaa löytyy pinnan alla virtaava neste, jota käytetään kosketusnäytön muotojen rakentamiseen. Kyseessä on yhtiön itse kehittämä aines.

Tactuksen teknologia edustaa ehdottomasti tulevaisuutta. Se olisi merkittävä edistysaskel, joka saattaisi hävittää fyysiset näppäimistöt markkinoilta kokonaan. Aika näyttää, milloin Morphing tai jokin vastaava kehittyy prototyypistä kuluttajille asti suunnatuksi tuotteeksi.

Lähde: Engadget

Muista jakaa:

Jere kesäkuu 11, 2012 8:44

Vielä, kun näytön pinta saataisi kestämään naarmuja yms..

Hirmulisko kesäkuu 11, 2012 10:43

Swype riittää vallan mainiosti, joten fyysisille näppäimille ja tällaisille virityksille ei ole tarvetta.

Petri kesäkuu 11, 2012 14:49

Tuo tekniikka hyödyntää siis jotain öljymäistä nestettä, jota pystytään pumppaamaan haluttuihin kohtiin näytöllä ja muodostamaan halutunlaisia muotoja. Vaikuttaa hyvin kiehtovalta vaikkakin pitäisin siistimpänä jos tekniikka olisi samanlaista kuin neulatyynyissä, joita esim. Pulju.net myy. Tarkoitan näitä:

http://www.pulju.net/tuotteet/toimisto/pin-art-3d-neulatyyny

Ademeion kesäkuu 12, 2012 20:28

”The Society for Information Display 2012 -messuilla nähtiin erittäin mielenkiintoinen kosketusnäyttöteknologia…”

Mielenkiintoiseen juttuun pikku korjaus asian vierestä: ”technology” on suomeksi ”tekniikka” tällaisessa merkityksessä. Suomenkielen käyttötapa on myös johdonmukaisempi.

Comments on this entry are closed.

Edellinen juttu:

Seuraava juttu: