08Hei

Kotimainen Jolla aikoo jatkaa MeeGon kehitystä, lupaa uusia puhelimia

kirjoittanut Teemu Hynninen julkaistu: 8.7.2012 · 18 kommenttia

Varhainen kuvakaappaus MeeGon 1.1-kehitysversiosta.

Nokian hylkäämän MeeGon tulevaisuus ei ehkä olekaan täysin tuhoon tuomittu. Ei, kyse ei ole Nokian uudelleen virinneestä kiinnostuksesta Linux-pohjaiseen alustaan, vaan Jolla-nimeä kantavan yhtiön aikomuksesta jatkaa sen kehitystä. Jolla on saanut sosiaalisessa mediassa aikaan melkoisen mylläkän lupauksellaan tuoda markkinoille uusia MeeGo-pohjaisia älypuhelimia. Yhtiö kertoi asiasta Twitterissä.

Kyseessä on viime syksynä perustettu suomalainen yhtiö, joka on palkannut listoilleen useita Nokian MeeGo-tiimin jäseniä, joilla on taustaa muun mussa N9:n parissa työskentelystä. Ideana on kehittää seuraava MeeGo-puhelin yhdessä sijoittajien, yhteistyökumppaneiden ja yhteisön kanssa. Tässä vaiheessa Jolla ei kuitenkaan ole vielä suostunut paljastamaan mitään yksityiskohtaisempaa projektistaan.

Tarkkojen tietojen uupuessa on Jollan projektista vaikea vetää suurempia päätelmiä. On kuitenkin syytä muistaa, että MeeGo on hyvin erilainen ilman Nokian siihen päälle rakentamia osia, joista yksi keskeisimmistä on Harmattan-käyttöliittymä. Sen lisäksi kartta- ja navigointipalvelut ovat Nokian sekä sovelluksien jakelu hoidetaan matkapuhelinjätin ohjelmistokaupan kautta. Ohjelmiston lisäksi tarvitaan vielä houkutteleva rauta, joten paljon tehtävää riittää. Ehkäpä ex-nokialaisten suunnitelmat ovat vakaalla pohjalla ja tulemme todellakin näkemään lisää MeeGo-puhelimia. Jolla on luvannut kertoa tarkemmin projektistaan seuraavien viikkojen aikana.

Muista jakaa:

Oipe heinäkuu 8, 2012 10:24

Ihan turhaa…

En ainakaan vaihda Nokiaaani, kun tossa ei oo nokia herkkuja ja aika kauheelta toi näyttää. Mieluummin lumia kun toi, mutta en tästä helpolla luovu.

Jolla ei voita Nokiaa.

Samo heinäkuu 8, 2012 11:03

Samaa mieltä…
Muutenkin Nokia kuulostaa paljon paremmalta kuin joku ihmeen Jolla.

Jorpa heinäkuu 8, 2012 15:14

Mikä tahansa kuulostaa paremmalta ku nokia

::jake:: heinäkuu 8, 2012 17:04

”kauheelta toi näyttää” ääliöt ei tajua et toi kuva on nokian meegon 1.1 versiosta…

::jake:: heinäkuu 8, 2012 19:44

Voitko lopettaa toisten nimimerkin käytön

Janne heinäkuu 8, 2012 10:58

Minusta tuo näyttää mukavan selkeältä, ja toisaalta ulkoasua ja teemoja voinee muuttaa. Navigaatio-ohjelmat ja kartat saa muualtakin, esim OpenStreetMap-pohjaiset online/offline -navigaatiosovellukset. Ei ole pakko olla minkään yksittäisen firman orja.

Jos toimii puhelimena ja voi kuunnella musaa niin tuen mielelläni.

Jorpa heinäkuu 8, 2012 11:15

MeeGosta tuli heti paljon parempi käyttis kun lähtivät pois nokialta ja nyt sitä vois jopa harkita

Jarkko heinäkuu 8, 2012 12:56

Ostan heti kun mahdollista…N9 paras känny Elop on hanurista….

Paula heinäkuu 8, 2012 15:12

Saa nähdä tuleeko tästä mitään. Toivottavasti Jolla onnistuu kehittämään Meegon käyttöliittymästä selkeän.

ite heinäkuu 9, 2012 11:42

Toivotaan menestystä. Globaaleille markkinoille mahtuu enemmänkin älypuhelinalustoja.
Nokia on menneen talven lumia (MS:n eunukki joutaa kaatumaan). Lähinnä Samsung, LG, HTC yms. muuta isommat pelurit on haaste Jollalle. Tarvinnee esim. Intelin tuekseen.

androidi heinäkuu 9, 2012 16:13

Mielenkiintoinen blogi tämä. Taitaa olla suurin osa kommentoijista nokian osakkeen omistajia niinkuin minä itsekkin; Kyllä nokia on hyvä, en vaihda. ;-)

Juntti heinäkuu 10, 2012 16:43

Aivan mahtava uutinen. Ostan varmasti uuden MeeGo puhelimen kun julkaistaan, vaikka joiltain osiltaan ei heti pärjäisikään miljardiyritysten tekeleille niin mitä väliä, Jolla on SUOMALAINEN. Ja jos ei hieman ole valmiina tinkimään tukiessaan kotimaista tuotetta ja suomalaisia työntekijöitä niin painukaa sitten vaikka Etelä-Koreaan halailemaan Samsung mainoskylttejä minun puolestani ;)

EU-vastainen heinäkuu 18, 2012 12:47

Lähden mielelläni kokeilemaan Suomalaista osaamista. Olen korealaisen omistaja nyt, mutta mitä tulevaisuudessa niin sen tietää sitten. Tuen nyt ja aina Suomalaista tuotetta ja osaamista joten Jolla on tervetullut tuotteineen. Muihin valmistajiin en ota kantaa vaikka niitä testailtu onkin.

Petri heinäkuu 10, 2012 21:04

Jolla ainakin hämmentää soppaa ja ehkä saa Nokiankin miettimään vielä uudelleen kannattaako dumpata lupaavia ideoita yli laidan.

Jani H. heinäkuu 18, 2012 15:03

Uskoisin,että Jolla Mobile tulee löytymään vielä myöskin Samsungin valikoimista. Vaihtoehtoja pitää olla ja tätä ei Nokia ole ymmärtänyt!!.

Tarmo Oinonen heinäkuu 30, 2012 8:50

Mielestäni Jollan puhelimet ovat jatkossa oikeita nokian puhelimia koska ovat ex.nokialaisia ja puhelimet tehdään suomessa! Nokian puhelimet ovat ei suomalaisia, sehän lukee jo laatikosssa ja pauhelimessakin:)

-Timo- elokuu 14, 2012 9:02

Mitenköhän Nokian N9 ja Pureview 808 jotka käyttävät Meegoa pystyyköhän niille päivittämään tämän Jollan käyttiksen?? -Who knows-??

-Timo- elokuu 14, 2012 14:19

Eiku pureview onkii symbian puhelin!…anteeksi tyhmyyteni taas!

Comments on this entry are closed.

Edellinen juttu:

Seuraava juttu: