Googlelta mielenkiintoinen kokeilu: ”puhdas” Android Sony Xperia S:lle

Googlella työskentelevä Jean-Baptiste Queru on pyöräyttänyt käyntiin erittäin mielenkiintoisen kokeilun, joka kiehtoo varmastikin kaikkia Androidista syvemmin kiinnostuneita käyttäjiä, ja erityisesti Sony Xperia S -puhelimen omistajia. Querun ideana on nimittäin tuoda niin sanottu ”puhdas” Android-versio japanilaisvalmistajan puhelimelle. Toisin sanoen luvassa olisi Nexus-laitteiden kaltainen tuki puhelimelle, jonka kehitykseen Google ei ole varsinaisesti osallistunut. Tämä olisi jotain uutta ja ainutlaatuista Android-maailmassa.

Android Open Source Projectin (AOSP) teknisestä kehityksestä vastaavan Jean-Baptiste Querun mielestä Xperia S sopii kokeiluun muutamasta syystä erittäin hyvin. Kyseessä on nykyaikainen GSM-puhelin lukitsemattomalla käynnistyksenlataajalla, jonka lisäksi Sony aina ollut erittäin aktiivisesti mukana Androidin kehitystä vetävässä Android Open Source Projectissa. Japanilaisvalmistaja on pitkään lahjoittanut koodia AOSP:lle ja jopa avustanut kehittäjiä kääntämään CyanogenModin Xperia-sarjan puhelimilleen.

Käynnistetty projekti on vielä hyvin alkutekijöissään. Queru toivookin yhteisöltä ideoita ja apua sen toteutukseen.

Sonyn avoimuus ja ahkera työ AOSP:n parissa näyttävät vihdoin palkitsevan valmistajan. Jos projekti saadaan onnistumaan, olisi käännöksen tekeminen varmastikin muillekin uusille Xperia-malleille varsin helppoa. Kokeilu voi olla myös merkki siitä, että Sony toimii seuraavan Nexus-laitteen valmistajana. Joka tapauksessa vaikuttaa siltä, että Sonyn läheinen suhde AOSP:iin saattaa vielä nousta japanilaisvalmistajalle tärkeäksi valtiksi Android-markkinoilla.

Lähteet: Android Central & The Verge