Kiinalaisvalmistaja loi prototyyppipuhelimen E Ink -kosketusnäytöllä

Mustavalkoinen E Ink -kosketusnäyttö ei nopeasti ajateltuna tunnu kovinkaan houkuttelevalta älypuhelimessa. Sähköisistä lukulaitteista tuttu näyttötekniikka pyrkii luomaan paperinkaltaisen katselukokemuksen. Sen vasteaika on pitkä, mutta vastapainona se tarjoaa selvästi kilpailijoitaan paremman näkyvyyden auringonvalossa sekä kuluttaa akkua hyvin hellävaraisesti.

Kiinalainen Onyx International on kehittänyt mielenkiintoisen prototyyppipuhelimen, jossa yhdistyvät Android ja E Ink -kosketusnäyttö. Tavalliselta kosketusnäyttöpuhelimelta vaikuttava EINK-prototyyppi painaa alle 100 grammaa ja perustuu ARM Cortex-A5 -suorittimeen.

Puhelimen Android-käyttöjärjestelmä on optimoitu E Ink -näytölle, jonka näkyvyys suorassa auringonpaisteessa tavalliseen älypuhelimeen verrattuna on kuin toiselta planeetalta. Hidas vasteaika aiheuttaa kuitenkin ongelmia ja tekee mahdottomaksi esimerkiksi videoiden katselun sekä useimpien pelien pelaamisen. Toisaalta akun pitäisi kestää viikon verran, vaikka näyttö on käytännössä katsoen jatkuvasti päällä ja käyttövalmiina.

Mustavalkoiselle E Ink -näytölle voisi löytyä markkinarako peruskäyttöön suunnatuista kosketusnäyttöpuhelimista. Hyvällä käyttöliittymällä siitä saisi rakennettua selkeän peruspuhelimen, joka taipuu tarvittaessa esimerkiksi sähköpostin lukemiseen.

Lähde: Slash Gear