Huawei Honor 8 -vinkit: ota kaikki irti uudesta Honor-lippulaivastasi

Honor 8

Suositun Honor 7:n seuraaja on täällä. Kiinalaisen Huawein Honor-mallisto on saavuttanut suurta suosiota Suomessa ja uudelta Honor 8:lta odotetaan varmasti vähintääkin yhtä hyvää menestystä. Alku lupaa ainakin hyvää, sillä syyskuussa se oli kotimaisten operaattoreiden myyntilistoilla korkealla. DNA:lla ja Soneralla se otti itselleen kakkossija, kun Elisalla Honor 8:lla oli puolestaan ”tyytyminen” pronssiin.

Ulkoisesti puhelin on kokenut täydellisen uudistumisen vaihtamalla metallisen rakenteen lasiin. Honor 8 rakentuu metallisen kehyksen varaan, johon yhdistyvät lasinen etu- ja takapinta. Kiiltäväpintainen puhelin on saatavilla valkoisena, mustana, sinisenä ja kultaisena. Se on todellinen sormenjälkimagneetti, mutta erittäin tyylikkään näköinen ainakin allekirjoittaneen mielestä. Lisäksi Honor 8 on kädessä todella miellyttävän tuntuinen pyöreiden linjojensa ansiosta, toisin kun kantikas edeltäjänsä.

Suomessa Honor 8 saapui kauppoihin elokuun lopussa. Tarjolla on jo mainitut neljä eri värivaihtoehtoa, jonka lisäksi kuluttaja saa valita Honor 8:aan sisäistä tallennustilaa 32 tai 64 gigatavua. Honor 8 suositushinta Suomessa on 449 (32GB) ja 499 (64GB) euroa.

Avaa kamera ja ota kuva: näytön ollessa lukittuna nopein tapa ottaa kuva on napauttaa kahdesti äänenvoimakkuuden säädintä alaspäin. Tämä avaa kameran ja ottaa samalla kuvan. Jos ominaisuus ei toimi, voi sen aktivoida käyttöön kamerasovelluksesta. Avaa kamera, pyyhkäise vasemmalle, valitse Ultravalokuva ja aktivoi ”Avaa kamera ja ota pikakuva”.

Honor 8, piilota sovelluksia

Piilota sovelluksia: Huawei toimittaa puhelimensa mukana paljon sovelluksia, joista suurin osa on esimerkiksi allekirjoittaneelle täysin turhia. Niinpä niistä olisi kiva päästä eroon. Ne voi totta kai piilottaa yhteen kansioon, mutta tarjolla on myös järkevämpi tapa. Aseta peukalo ja etusormesi kotinäkymään ja vedä niitä toisistaan erilleen. Tämä avaa valikon, jonka kautta voi piilottaa haluamansa sovellukset kotinäkymästä. Vaikka sovelluksia ei voi poistaa, on tämä äärimmäisen kätevä tapa hävittää määrätyt sovellukset kotinäkymästä ja tehdä tilaa niille omille suosikeille.

Avaa Google-haku: Osassa Android-puhelimia Google-haku löytyy suoraan kotinäkymää vierittämällä vasemmalle ensimmäiselle sivulle. Näin ei tapahdu Honor 8:ssa. Mutta Google-hakuun pääsee nopeasti käsiksi missä ja milloin vain pitkällä painalluksella sormenjälkilukijaan.

Honor 8, älynäppäin

Käytä sormenjälkilukijaa älynäppäimenä: Yllä mainittuun Google-hakuun liittyen voi käyttäjä säätää sormenjälkilukijan toimintaa painalluksiin liittyen. Vaihtoehtoja on kolme: paina, paina kahdesti ja paina pitkään. Oletuksena määritettynä on vain ”paina pitkään” toiminto, joka avaa siis Google-haun. Painalluksia voi säätää Asetukset -> Älykäs avustus -> Älynäppäin. Itse olen määrittänyt esimerkiksi tavallisen painalluksen aktivoimaan taskulampun, kaksoisnapautuksen avaamaan Chromen ja pitkän painalluksen käynnistämään Google-haun.

Hyödynnä sormenjälkilukijan eleliikkeitä: Sormenjälkilukijalla pystyy tekemään Huawei Honor 8:ssa paljon muutakin, kuin vain avaamaan näyttölukon. Sillä pystyy esimerkiksi avaamaan ilmoitusvalikon pyyhkäisemällä sormenjälkilukijaa alaspäin tai selaamaan valokuvia pyyhkimällä oikealla ja vasemmalle. Voit aktivoida nämä ominaisuudet: Asetukset -> Sormenjälkitunniste -> Näytä ilmoituspaneeli / Selaa valokuvia.

Käytä puhelinta hansikkaat kädessä: Syksy on täällä ja joulu lähestyy kovaa vauhtia. Niinpä kaapeista saa kaivaa hiljalleen esille talvivaatteita. Hyvät käsineet ovat oleellinen osa kokonaisuutta ja niinpä olisi mukavaa, ettei hansikkaita tarvitsisi riisua esimerkiksi soittaakseen puhelun tai vastatakseen sellaiseen. Suuntaa siis Asetukset -> Älykäs avustus ja aktivoi Käsine-käyttö.

Honor 8, ajastettu virrankytkentä

Ajastettu virrankytkentä: Vaikka en olekaan Huawein EMUI:n visuaalisen ilmeen suurimpia faneja, tarjoaa sen asetukset paljon mielenkiintoisia valintoja. Eräs näistä on ehdottomasti mahdollisuus säätää puhelin sammumaan ja kytkeytymään päälle automaattisesti määritellyn kellonajan mukaisesti. Tämä on hyvä tapa säästää akkua, kun puhelimen voi asettaa katkaisemaan virran esimerkiksi kello 23.00 ja avautumaan automaattisesti kello 5.00. Näin puhelin on kuusi kokonaista tuntia käyttämättä virtaa ollenkaan. Voit säätää ominaisuutta Asetukset -> Älykäs avustus -> Ajastettu virta päälle ja pois -> Ajastettu virrankytkentä pois / Ajastettu virran kytkentä.

Honor 8, suojaa silmiä

Paranna unenlaatua vähentämällä sinivaloa: Käytätkö älypuhelintasi sängyssä ennen nukkumaan menoa? Tämä on hyvin yleistä. Monet, minä mukaa lukien, selaan usein sängyssä puhelimella muun muassa Twitteriä, Facebookia, Instagramia ja YouTubea. Tämä ei ole hyväksi unenlaatuasi ajatellen, sillä sininen valo tunnetusti vaikeuttaa unen saantia, sillä se vähentää muun muassa pimeähormoonin tuotantoa. Onneksi Honor 8:ssa on toiminto, joka muuttaa näytön värilämpöä kellertäväksi, vähentäen näin mobiililaitteiden vaikutusta uneen. Sen voi kytkeä päälle: Asetukset -> Näyttö -> Silmien mukavuus.

Honor 8, akkukuvake

Akun prosentit akkuikonin sisälle: Tällä kikalla säädät ylhäällä olevaa tilapalkkia, joka saattaa toisinaan täyttyä ikoneita. Niinpä kaikki avut, jolla sitä voi tiivistää ovat tervetulleita. No, Huawein EMUI 4.1 sisältää mahdollisuuden esittää akun varaustason akkuikonin sisällä. Kokeile: Asetukset -> Ilmoituspaneeli ja tilapalkki -> Akun varaustaso -> Akkukuvakkeessa.

Helpota yhden käden käyttöä: Toisinaan eteen tulee tilanteita, että puhelinta pitäisi onnistua käyttämään yhdellä kädellä. Esimerkiksi kiireisenä aamuna toisessa kädessä voi olla kahvikuppi, mutta samalla pitäisi näpytellä tekstiviesti tai etsiä tietoa verkosta. Vaikka Honor 8:n 5,2 tuuman näyttö ei nykymittapuun mukaan ole mitenkään suuri, saattaa toisinaan käyttö yhdellä kädellä olla hankalaa. Käyttöä voi helpottaa kätevästi pyyhkäisemällä aivan näytön alariviä vasemmalta oikealle, jolloin käyttöliittymä pienentyä ja siirtyy oikeaan alalaitaan. Näin laitteen käyttö onnistuu yhdellä kädellä ja käyttöliittymän jokaiseen nurkkaan yltää ilman puhelimen ”keikuttelua” kädessä. Pyyhkäisemällä alariviä oikealta vasemmalle palautuu käyttöliittymä takaisin koko ruudulle. Jos ominaisuus ei toimi, voit sen kytkeä päälle: Asetukset -> Älykäs avustus -> Yksikätinen käyttö -> Näytön mininäkymä. Saman asetussivun takaa löytyy myös ”Näppäimistön siirtäminen”, jolla Huawein oman virtuaalinäppäimistön voi siirtää koskettamalla sivussa olevaa nuolta. Ominaisuus toimii vain Huawein näppäimistön kanssa, joten esimerkiksi Googlen näppäimistön kanssa tämä ei toimi.

Jäikö joku hyvä Honor 8:aan liittyvä vinkki jakamatta? Jaa omat EMUI:n suosikkiominaisuutesi muille alla olevassa kommettiosiossa!

5 kommenttia

    1. Just ostin Honor 8:n ja nappailin kuvia. Niin kun työnsin UBS:n läppäriin wärkki ilmoitti tylysti: vain lataus! Blää… Mun käteen liian iso ja on sitäpaitsi liukas kuin ankerias kun on lasia! Sopii varmaankin parhaiten oikein isoon kouraan… Ei näytä myöskään kommunikoivan läppärin osoitekirjan kanssa? Kieliasetukset!!! Menee enimmäkseen Aasian puolelle? Jos nyt edes saksan löytäisi jostain. Tyylikkään näköinen!

  1. Vaihdoin vahingossa ”vaihtuvasta taustakuvasta” sellaiseen yhteen joka ei vaihdu. Miten saan vaihtuvan taustakuvan takaisin?

Kommentoi artikkelia:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *