Android 7.0 Nougat saapui OnePlus 3- ja 3T-puhelimille – OxygenOS 4.0

Kiinalainen OnePlus on aloittanut uuden OxygenOS 4.0 -päivityksen jakelun tuoreimmille puhelinmalleilleen. Päivitys on saatavilla sekä kesäkuussa julkistetulle OnePlus 3– että marraskuussa maailmalle esitellylle OnePlus 3T -puhelimille. Uuden ohjelmiston jakelu tapahtuu verkon kautta ja sen lataaminen sekä asentaminen onnistuu suoraan puhelimesta: Asetukset -> Järjestelmäpäivitykset -> Etsi päivityksiä.

OxygenOS 4.0 -päivityksen tärkeimpiin parannuksiin kuuluu uusi Android 7.0 Nougat -versio, jonka se tuo mukanaan kiinalaisvalmistajan puhelimille. Näin käyttäjät pääsevät nauttimaan Android Nougatin mukanaan tuomista uudistuksista. Näihin kuuluvat esimerkiksi paremmin älypuhelimien osalta optimoidut virransäästöominaisuudet, datakäytön säätelyyn tarkoitettu Data Saver, laitteen sekä ohjelmien käynnistymistä nopeuttava JIT-kääntäjä ja pelien kehittäjille suunnattu Vulkan-rajapinta.

Kokonaisuuteen kuuluvat myös:

 • Ilmoitusvalikon uusi visuaalinen ilme
 • Visuaalisesti uudistettu asetukset-valikko
 • Jaetun ruudun moniajo
 • Mahdollisuus reagoida saapuneisiin ilmoituksiin laajemmin
 • DPI-tuki
 • Mahdollisuus muokata tilarivin (ylävalikon) kuvakkeita
 • Uudistuksia Shelf-näkymän muokkaamiseen

OnePlus kertoo käynnistäneensä OxygenOS 4.0 -päivityksen jakelun pienelle ryhmälle käyttäjiä eilen. Sen jakelu laajenee seuraavien päivien aikana.

Ennen suuren päivityksen asentamista kannattaa aina huolehtia puhelimen varmuuskopioinnista. Jos jotain menee päivityksen aikana pieleen, saattaa puhelimesta hävitä esimerkiksi kuvat, jotka voi varmuuskopioida helposti Googlen Kuvat -palveluun.

13 kommenttia

   1. Varmaan joku bugi. Android 7.0 parantaa puhelimien akkukestoa erityisesti valmiustilassa. Toivottavasti korjaavat tuon pian. Ikävää, jos päivitys pilaa akkukeston. ?

    1. Ei vähemmän vaan vähintään. Nämä autocorrectit on kyllä melkosia syöpiä.

Kommentoi artikkelia: