Honor 7 Lite saa Android 7.0 Nougat -päivityksen – Honor 7 jäämässä ilman

Honor 7 Lite

Huawei tulee päivittämään kesällä 2016 Suomen markkinoille saapuneen Honor 7 Lite -puhelimensa Android 7.0 Nougat -käyttöjärjestelmään. Asia on vahvistunut ja yhtiö etsii parhaillaan Facebookissa 150 vapaaehtoista suomalaista testaajaa tulevalle päivitykselle.

Samalla vaikuttaa harmillisesti kuitenkin siltä, että noin vuosi aikaisemmin markkinoille rantautunut alkuperäinen Honor 7 olisi jäämässä ilman Nougat-päivitystä. Asiasta löytyy juttua maailmalta, kuten tästä artikkelista. Lisäksi Huawei ei ole suostunut kommentoimaan Facebookissa käyttäjille, jotka ovat kyselleet Honor 7:n Nougat-päivityksen perään. Muuten Huawein Suomen Facebook-sivulla käyttäjien viesteihin on kyllä yleisesti vastailtu, joten näyttää vahvasti siltä, että Honor 7 todella jää ilman Android 7.0 Nougat -päivitystä. Tämä tulee varmasti jättämään taakseen paljon harmistuneita käyttäjiä, sillä Honor 7 on iästään huolimatta kalliimpi sekä tehokkaampi kuin Lite-variantti.

Kiinalaisvalmistajan muiden Android 7.0 Nougat -käyttöjärjestelmää pyörittävien puhelinten tavoin tulee myös Honor 7 Lite saamaan paketin mukana valmistajan uuden EMUI 5.0 -käyttöliittymän. Teimme MobiiliBlogissa aivan hiljattain katsauksen Honor 8:n Nougat-päivitykseen ja EMUI 5.0:n uudistuksiin videollamme. Se kannattaa käydä vilkaisemassa, niin saa hieman esimakua siitä, mitä Honor 7 Litelle on luvassa.

Facebook, Huawei Mobile, 150 nopeinta Honor 7 Liten omistajaa pääsevät mukaan nyt alkavaan beta-testaukseen!

8 kommenttia

 1. Ymmärtääkseni ja kuullun perusteella Honor 7:n Android 7 -päivitysmahdollisuus on edelleen Suomessa tilassa ”avoinna”, ei siis poissuljettu, vaikka ulkomaiset sivustot tietoja milloin mistäkin kaivelevat. Luultavasti tietämättömyyden vuoksi siitä ei vastata erikseen jokaiselle Facebookissa kyselijälle.

 2. Päivitettiin verkossa OTAna pojan Honor 7 Lite, lakkasi Bluetooth toimimasta. Laitettiin takuuna huoltoon MobyLifelle. Tuli risana takaisin plus 35€ tarkastuslasku. Kuulemma on ROM rootattu ja asennettu kolmannen osapuolen ohjelmisto. Takuu ei korvaa. Että sellainen kokemus Huawein päivityksistä ja huollosta. 10-vuotias ei edes tiedä mistään ROM-roottauksista. Pokemoneja se vaan metsästää puhelimella

  1. Erittäin outoa, jos käyttöjärjestelmää ei ole itse tosiaan muuteltu. Eikä sitä käsiteeksi voi edes kovin helposti muutella. Vaatii puhelimen liittämisen tietokoneeseen, erinäisten sovellusten asentamista, sopivan Android-version lataamisen ja asentamisen…

   Eikä Huawein virallista päivitystä mielestäni voi edes puhelimeen asentaa, jos sen alkuperäistä käyttöjärjestelmää olisi ”kopeloitu”.

 3. Tulihan tuossa viime yönä annettua palautetta myös suoraan Huaweille kun Mobylife ei pysty ottamaan vastaan sähköpostia, koska sähköposti on täynnä. Tämä ei nyt vaan voi asiakkaan kannalta mennä näin että 10-vuotias on viikkorahoistaan maksumiehenä Huawein ohjelmistosekoilusta.

  1. Hyvä. Epäkohdista kannattaa ehdottomasti olla ensimmäisenä suoraan yhteydessä Huaweihin. Toivottavasti saatte ongelman ratkaistua! 🙂

  2. Mobylifen toiminta on ollut minunkin kohdallani erittäin ala-arvoista ja en kuulemma ole ainut. Suosittelen lämpimästi jotain muuta huoltoa kuin kyseistä firmaa.

Kommentoi artikkelia:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *