Sony Ericsson XPERIA X1 myöhästyy?

XPERIA X1 

Sony Ericsson julkaisi ensimmäisen Windows Mobile laitteensa 10.02.2008 Mobile World Congress 2008 tapahtumassa ja lupasi sen löytyvän kaupoista ennen kolmanne neljänneksen alkua. Nyt kuitenkin netissä leviää huhu, että XPERIA X1 tulee myöhästymään ja se olisikin saatavilla vasta helmikuussa 2009. Huhu lähti leviämään kun käyttäjä löysi tämän sivun Sony Ericssonin viralliselta nettisivulta. Sony Ericsson huomasi asian ja laittoin sivun salasanan taakse. Sivulta ehdittiin kuitenkin löytää mielenkiintoista tietoa. Se nimittäin näytti kaikkien Sony Ericssonien myyntiintuloajan ja sivun mukaan XPERIA X1 tulisi myyntiin vasta 10.02.2009.

Sittemmin huhu on jo ehtitty kertaalleen kumota. Unofficial Sony Ericsson Blog väittää saaneensa virallisen lausunnon Aldo Liguorilta, joka on Sony Ericssonin varapuheenjohtaja:

Voin vahvistaa, että tulemme julkaisemaan XPERIA X1 ensimmäisen puoliskon aikana, kuten 10 helmikuuta Barselonassa totesimme. 

Toisaalta PhoneMag raportoi CeBIT tapahtumasta, että Sony Ericsson kieltäytyi kommentoimasta viivästymis huhuja.Tillanne on vähintäänkin mielenkiintoinen. Ei olisi yhtään tavatonta, että Sony Ericssonin älypuhelin myöhästyy. Tällä kertaa syy ei välttämättä ole Sony Ericssonin vaan Microsoftin, jonka pitää viimeistellä uusi Windows Mobile versio valmiiksi. Jos myyntiintulo todella tulee siirtymään vuoteen 2009, niin mieltäni Sony Ericsson esitteli XPERIA X1:hen aivan liian aikaisin.