Sun tuo Javan iPhoneen

Apple iPhone Java 

Applen julkaisema virallinen kehitystyökalu iPhonelle oli monien mieleen. Nyt ohjelmistokehittäjät voivat vihdoin luoda naativeja ohjelmia Applen menestykselliselle puhelimelle. Tästä innostuneena Sun Microsystems on päättänyt tuoda Javan iPhonelle käyttämällä Applen julkaisemaa SDK:ta. Tavoitteena on tuoda Java mahdollisimman pian kesäkuussa julkaistavan 2.0 -ohjelmistoversion jälkeen.

Sun kertoo, että laajennus mahdollistaa java-sovellusten tuomisen iPhonelle suoraan tai tekemällä pieniä muutoksilla. Suunnitelman toteutuessaan iPhonen ohjelmien ja pelien määrä lisääntyisi huomattavasti. 

Apple ei ole vielä kommentoinut Sunin aikeita. Applen kannalta miinuspuolena voitaisiin pitää sitä, että java-tuki mahdollistaisi ohjelmien kehityksen iPhonelle ilman Applen virallista kehitystyökalua.