iPhone SDK:n rajoitukset – Ei moniajoa kolmannen osapuolen ohjelmille

iPhone SDK

Applen julkaisema virallinen kehitystyökalu iPhonelle oli monille iloinen yllätys, vaikka sitä oltiin jo hetkinen osattu odottaakin. Dokumentteja tutkimalla löytyi kuitenkin vähemmän iloinen yllätys. Apple on nimittäin estänyt kolmansien osapulien ohjelmien moniajon. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi pikaviestiohjelmia ei voi jättää taustalle ”pyörimään” vaan ne on suljettava, jos käyttäjä haluaa käyttää jotain muuta ohjelmaa.

Apple perustelee kantaansa sillä, että kolmansien osapuolien ohjelmat saattaisivat käyttää liikaa muistia ja näin ollen haitata iPhonen perussovellusten toimintaan. Siksi niiden moniajo on estetty.

Ratkaisu kuulostaa hieman oudolta. Eikö Apple olisi voinut tehdä ratkaisun, jossa ei Applen kehittämät sovellukset sulkeutuisivat itsestään kun ne käyttävät liikaan muistia? Epäilen kyllä, että tulemme vielä näkemään päivän, jolloin kolmannen osapuolen ohjelmien moniajo on mahdollista.