Saksa vaatii Nokialta 92 miljoonaa dollaria takaisin

Saksa on esittänyt vaatimuksensa vastalauseena Nokian aikeille sulkea Bochum matkapuhelintehdas. Saksa tulee vaatimaan Nokialta kaikenkaikkiaan 92 miljoonan dollaria takaisin maksettuja tukiaisia.

Nokia ilmoitti tammikuussa sulkevansa Bochumin tehtaan. Tehdas työllistää noin 2300 henkilöä.

Nyt hallitus on ilmoittanut, että valtiollinen pankki NRW on lähettänyt Nokialle vaatimuksen, jossa sitä pyydetään maksamaan 92 miljoonaa dollaria maaliskuun viimeiseen päivään mennessä. Muussa tapauksessa NRW vie asian oikeuteen. 

5 kommenttia

 1. Huh! Saa nähdä miten tässä tulee käymään. Epäilen kyllä vahvasti, että Nokia rupeaisi kiltisti maksamaan 92 miljoonaan dollaria… Tosin, ei se oikeuteen menokaan varmaan paras ratkaisu Nokian kannalta ole.

 2. Löysin tänne Optimointi.com-sivuston ”verkkoherrain foorumilta”, jossa oli mainostettu uutta mobiilihenkistä blogia.

  Tuo Saksan vastaveto tähän Nokian tempaukseen kuulostaa ihan fiksulta toimenpiteeltä, sillä mitäpä hyötyä valtiolle tai sen veronmaksajille on sellaisesta suuryrityksestä, joka kuppaa tukiaisia ja sitten vei mööpelit ja tuotannon halvempiin maihin. Toivottavasti tuo NRW-pankin tekemä vaatimus menee läpi.

 3. Tervetuloa Petri!

  Voi olla että edessä on pitkä oikeusjuttu, jos Nokia kieltäytyy maksamasta vaadittua summaa suosiolla. Kyllähän tuo Saksan vaatimus on ihan oikeutettu… Tiedä sitten, minkälaisia ehtoja tukien maksuun liittyy, jos niitä ei ole Nokian osalta täytetty, niin sittenhän homma on aika selvä.

 4. Joo, varmaan siinä kumpikin osapuoli vetelee kynsin ja hampain omaa kantaansa jos ei sopuratkaisua löydy. Onhan se tuo 92 miljoonaa dollaria melkoisen iso potti hävittäväksi. Nokian suunnalta olisi (minun mielestäni) näppärin veto lopettaa tuotantonsa siirtämiseen halpatyömaihin.

  Jos vain Suomessakin valtio viitsisi edes vähän vilauttaa hammasrivistöjään näissä asioissa, kun tuntuu vähän uutisia mulkoillessani siltä, että valtiota, joka on suuromistaja useissa firmoissa, viedään kuin pässiä narussa. Ei kehdata sanoa vastaan, kun voi herran jestas voi osakkeenomistajat suuttua. Suomen valtio pitää kyllä osakkeenomistajien puolta ihan mielellään, mutta ei voi sanoa samaa Suomen kansan asioiden huolehtimisesta.

 5. Totta! Tässä suhteessa Suomella olisi paljon opittavaa. Saksassa sentään yritetään tehdä yhdessä (kansa ja valtio) asian eteen jotain.

Kommentointi on suljettu!