Katsaus ohueen Sony Ericsson W880i Walkman -puhelimeen

Sony Ericsson W880i 

Sony Ericsson W880i ei ole enää mikään uutuusmalli ja itseasiassa se taitaa olla poistumassa myynnistä sen seuraajan, W890i tieltä. Nyt on kuitenkin varmaan paras aika ostaa kyseinen malli, koska se on ollut monessa paikassa alennuksessa, joten päätin kirjoittaa pienen arvostelun Sony Ericsson W880i:stä.

W880i julkaistiin noin vuosi sitten ja se oli Sony Ericssonin ensimmäinen todella ohut (9.4 mm) matkapuhelin. Itseasiassa W880i on edelleen ohuin Sony Ericsson, koska esimerkiksi sen seuraaja W890i on hieman sitä paksumpi. W880i:n tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluu 2 megapikselin kamera, toinen kamera videopuheluille, UMTS, Walkman 2.0 -soitin, bluetooth ja M2 muistikorttipaikka. Ominaisuuksiensa puolesta puhelin on vielä hyvin mukana tässä päivässä, mutta puutteitakin löytyy. W880i ei esimerkiksi löydy radiota eikä infrapunaporttia ja sen kameralla voi tallentaa vain QCIF tasoista videomateriaalia.

Sony Ericsson W880i 

Rakenteeltaan puhelin on erittäin laadusta. Etupuolelta löytyy harjatusta teräksestä tehty kuori, joka luo puhelimelle laadukkaan ilmeen. Takaosa on tehty pehmeähköstä muovista, joka luo hyvän kitkan pöydän ja puhelimen väliin. W880i:tä on myös miellyttävä pitää kädessä. Puhelin ei myöskään nitise tai natise.

Sony Ericsson W880i näppäimistö 

W880i:n näppäimistö mietityttää varmasti monia, mutta voin kertoa että näppäimistö on yllättävän hyvä, vaikkakin numeronäppäimet ovat varsin pienet. Onneksi ne ovat tarpeeksi hajallaan, joten niitä on suhteellisen mukava käyttää. Tosin parempiakin näppäimistöjä on nähty.

Sony Ericsson W880i ja M600i 

Puhelimen käyttöliittymä on tuttua Sony Ericssonia. Päävalikko koostuu kahdestatoista kuvakkeesta, joihin kuuluu muun muassa Walkman- ja kamerakuvake. Valikkosysteemin toimivuutta on aina hieman vaikea arvioida, koska kaikki riippuu siitä mihin on tottunut. Itse olen aina pitänyt Sony Ericsson valikoista, eikä W880i tuota pettymystä. Valikot ovat varsin loogiset ja mikä paras ne toimivat nopeasti ilman suurempaa viivettä.

Yksi Sony Ericssonin käyttöliittymän parhaista puolista on niin sanottu Activity Menu, johon pääsee yhtä nappia painamalla. Activity Menusta löytyy neljä välilehteä. Ensimmäisestä löytyy vastaamattomat puhelut ja lukemattomat viesti, toisesta näkyy päällä olevat ohjelmat, kolmanteen voi määritellä suosikki sovelluksia ja neljännestä löytyy Internettiin liittyviä asioita.

Kuten jo totesin W880i:ssä on 2 megapikselin kamera ja koska kyseessä on enemmän musiikkiominaisuuksiin keskitytyt mallin on kameralta turha odottaa mitään huimia suorituksia. Kamera ajaa kuitenkin tehtävänsä ihan kohtuullisesti, jos valoa on vain tarpeeksi ja käsi on vakaa.  Alla muutama W880i:llä otettu kuva:

Kuva 1Kuva 2Kuva 3

Kameravalikosta löytyy ihan mukava määrä säädettävää. Sieltä voi muun muassa muutta kuvakoon (VGA, 1MP, 2MP), lisätä tehosteita (mustavalkoinen, negatiivi, seepia) ja säätää valkotasapainoa (päivänvalo, pilvinen, loisteputki, hehkulamppu).

W880i kolikko

Musiikki näyttelee luonnollisesti suurta osaa W880i:ssä, koska kyseessä on Walkman-sarjan puhelin. W880i:stä löytyy Walkman 2.0 -soitin, joka ei ole enää aivan uusinta huutoa, koska esimerkiksi W890i:stä löytyy versio 3.0. W880i:n oikealla sivulla on pieni Walkman -nappia, jota painamalla pääsee suoraan musiikkisoittimeen. Kätevää!

W880i:n Walkman -soittimesta löytyy kaikki tarpeellinen. Voit luoda omia soittolistoja ja järjestellä kappaleet niihin mielesi mukaan. Voit myös lisätä kappaleisiin levynkannen kuvan. Soitin on myös nopea käyttää ja ainakaan minulla ei ”kaatumisia” ole tullut vastaa. 

Sony Ericsson W880i:stä löytyy kaikki Sony Ericssoneista tutut ”järjestely” -ohjelmat, kuten herätyskello, kalenteri, tehtävät, muistiinpanot ja koodimuistio. Kalenteri on varmaankin näistä se tärkein ja se toimiikin varsin hyvin. Koodimuistio on myös varsin kätevä ominaisuus. Sinne voit tallentaa yhden salasanan taakse kaikki vaikeasti muistettavat koodit, kuten pankkikortin tunnuksen.

W880i kalenteri  

Yhteenveto

Kaiken kaikkiaan kyseessä on varsin mainio puhelin varsinkin jos sen sattuu löytämään alle 200 euron. Myyntipaketista löytyy puhelin, BST-33 akku, kuulokkeet, 1GB muistikortti ja laturi. W880i korvaa mainiosti iPodin ja sen akku kestää varsin hyvin musiikin kuuntelua. Rakenteeltaan puhelin on erittäin laadukas kiitos metallikuoren. Tätä puhelinta ei kuitenkaan kannata ostaa, jos aikomuksena on saada hyvä kamerapuhelin tai radio on tärkeä ominaisuus. Voin kuitenkin suositella puhelinta niille, jotka haluat ohuen ja tyylikkään musiikkipuhelimen keskinkertaisella kameralla.

W880i pakkaus 

14 kommenttia

 1. Hyvä arvostelu, ja selvensi aikalailla sen, että tein oikean valinnan kun k.o. puhelimen tilasin . Kaupassa mallikappaleen hypistelystä kun ei loppujen lopuksi kauheasti voi johtopäätöksiä tehdä. Nyt vaan odotellaan että puhelin saapuu postissa.

 2. todella hyvä arvostelu! tilasin puhelimen juuri sonerata ja nyt myös odotellaan että se saapuu postista..itse sonyercsonin sivuilta pääsee testaamaan puhelinta ja luulen että en kadu päätöstäni.

 3. Nyt reilun kuukauden puhelinta käyttäneenä voin kyllä sanoa olevani erittäin tyytyväinen.

  Ainoa huono ominaisuus on WAP-pikanäppäimen sijoitus, joka on suoraan ”paluunäppäimen” yläpuolella. Siihen on monta kertaa sormi osunut vahingossa.

 4. saan tuon kännukän ja hyvältä kuulostaa haluaisin vain tietää miten iso kännykkä on onko se miten pienikokoinen?

 5. Kyseessä on pieni puhelin, joka on kooltaan 103.0 x 46.0 x 9.0 mm. W880i on ohuin Sony Ericsson…

 6. Hei,
  miten saa musiikkilevyn kansikuvan w880i puhelimeen? Kiitos jo etukäteen!
  Terveisin,
  Iikka

 7. Hei Teemu,
  käytän Disc2Phone-ohjelmaa, joka tuli puhelimen mukaan. PCni musiikki-kansiossa on kylläkin levyjen kansikuvat, mutta niiden kopioiminen Disc2Phone-ohjelmaan ei onnistunut. Voisin kokeilla sitä PC Suite-ohjelmistoa, jota ehdotit. Kiitos!
  Terveisin,
  Iikka

 8. Hei Teemu,
  PC Suite-ohjelman avulla saa kyllä kansikuvat kopioitu puhelimeen, mutta minne, että ne saisi näkyviin Albumin ja Soittimen ikkunoissa?
  Terveisin,
  Iikka

 9. Kokeilepa jotain musiikkiohjelmaa (iTunes jne.), joka antaa lisätä kappaleisiin kansikuvan. Sen jälkeen siirrät kappaleen, johon kuva on lisätty kännykään…

 10. onko tekstiviestien kirjoitus helppoa? tällä hetkellä minulla on samsung ,joka on kyllä ollut todella kestävä (n.2 vuotta), mutta sanat eivät tallennu muistiin ja muutenkin tekstiviestejä on vaikea kirjoittaa.

Kommentointi on suljettu!