Soneran asiakaspalvelu muuttuu maksulliseksi

Sonera Logo

TeliaSonera Finland on muuttamassa ensimmäisenä isona operaattorina Suomessa matkapuhelin- ja laajakaistaliittyminen asiakaspalvelun maksulliseksi. Nykyiset maksuttomat 0800-ilmaisnumerot muuttuvat 0200-yritysnumeroiksi toukokuussa. Soneran tavoitteena on ohjata käyttäjät netin itsepalveluun.

Osalla operaattoreista on ollut ongelmia suurien jonotusaikojen kanssa ja nyt tehty muutos tekee Soneran asiakaspalveluun jonottamisen kalliiksi. Soneran on kuitenkin luvannut toimenpiteitä, joilla parannetaan palvelutasoa ja lyhennetään jonotusaikoja.

Soittaminen Soneran asiakaspalveluun maksaa tavallisen matkapuhelu- tai paikallisverkkomaksun. Tekniseen tukeen soittaminen tulee sen sijaan huomattavasti kalliimmaksi. Puhelu maksaa nimittäin matkapuhelu- tai paikallisverkkomaksun + 1,99 € / min.

Ei hyvä! Itse en ole Soneran asiakas ja toivon todella, että muut suuret operaattorit eivät seuraa Soneraa tässä asiassa. 

Lähde: Tietokone ja Sonera 

3 kommenttia

  1. Ei voi olla totta. Mitä sitten kun verkko jostain (soneran) syystä kaatuu? Kiva jonotella tai ylipäänsä kysellä katkoksen syytä/kestoa. Sinne tekniselle puolelle ne nimittäin kääntävät.

  2. Voi paskat,olen maksanut laskuni tähän mennessä etu ajassa mutta kerran unohtui, lasku mennyt maksettujen joukkoon oli 22pv myöhässä kun huomasin sen ja heti maksoin pois, mutta Sonera oli keritty laittaa jo huom laskun ja 5e lisää +25c korkoa joten maksan tästälähtien AINA vain eräpäivänä en yhtään aikaisemmim.

  3. No joo, maksoin laskun Sonerkalle 23. päivä, 24. päivä
    liittymä suljettiin, ihmellista, nyt pitöö sinne soittaa ja odottaa puoli päivää ja vielä se 18 kk sopimus, vit…! Ei kannata S liittyä!

Kommentointi on suljettu!