iPhone hallitsee kaksoiskäynnistyksen

iPhone 

Tässäpä varsin mielenkiintoinen uutinen. Kaksoiskäynnistyksessä (dual-boot) ei sinänsä ole mitään uutta varsinkaan tietokone puolella. Nykyään monelta löytyy koneelta esimerkiksi Windows XP ja Linux, mutta kun puhutaan matkapuhelimista ja dual-bootista, niin tilanne ei ole aivan yhtä yksinkertainen.

iPhone kehittäjä vai pitäisikö sanoa hakkeri, Jonathan ”NeverGas” Zdziarski on tehnyt tarkat ohjeet siitä, kuinka iPhoneen voidaan asentaa kaksi käyttöjärjestelmää. Kyseessä ei ole kuitenkaan kahden eri käyttöjärjestelmän asentaminen vaan kahden eri iPhone -ohjelmaversion käyttäminen samalla iPhonella. Käyttäjät voivat ohjeen avulla asentaa iPhoneensa esimerkiksi versiot 1.1.4 ja 1.1.1.

Sinänsähän tälle idealle on vaikea löytää mitään todella hyödyllistä käyttöä, mutta se osoittaa kuitenkin sen, mihin kaikkeen iPhone taipuu.