Samsung kärjessä Greenpeacen listalla

Greenpeace lista

Greenpeace on julkaissut uuden version ”Guide to Greener Electronics” listastaan. Uusimassa listassa kärkipaikkaa pitävät Samsung ja Toshiba 7.7:llä pisteellä. Tiukasti kärjen perässä tulee Nokia, Sony, Lenovo ja Dell 7.3:lla pisteellä.

Yleisesti ottaen kaikki suurimmat matkapuhelinvalmistajat pärjäävät listalla varsin hyvin. Sony Ericssonin asema listalla on tippunut hieman. Viime kerralla Sony Ericsson oli ihan terävimmässä kärjessä 7.7:llä pisteellä, mutta tällä kertaa sijoitus tippui ja Sony Ericsson sai vain 7.3 pistettä. Motorola sen sijaan kohenteli asemiaan listalla, vaikkakin se on edelleen ”vähiten vihreä” suurista matkapuhelinvalmistajista.

Huomioitavaa listalla on Nintendo, jonka sijoitus on edelleen erittäin huono. Nintendo sai vain 0.3 pistettä ja Greenpeace moittii sitä muun muassa PVC:n käytöstä.