Apple iSync ja puhelinten Mac-yhteensopivuus

iSync leopard 

Apple tarjoaa Mac OS X -käyttöjärjestemän mukana varsin pätevän ohjelman, jonka avulla käyttäjät voivat synkronoida Macin iCal- ja osoitekirjatiedot iSync-yhteensopivan matkapuhelimen kanssa. Synkronointi on varsin yksinkertaista, jos matkapuhelimesi löytyy tuettujen laitteiden listalta, mutta jos sitä ei sieltä löydy, niin homma voi mennä monimutkaisemmaksi tai pahimmassa tapauksessa se ei onnistu ollenkaan.

Mitä tehdä, jos iSync ei tue matkapuhelintani?

Tässä vaiheessa ei kannata vielä heittää pyyhettä kehään vaan aukaista nettiselain ja yrittää löytää netistä iSync plug-in, joka lisää Apple iSynciin tuen sinun matkapuhelimellesi. 

Sony Ericssonin puhelimiin kannattaa etsiä plug-ineja täältä. Ikävä kyllä ne ovat maksullisia. Vinkkinä voin antaa, että hakemalla löytyy myös ilmaisia plug-ineja Sony Ericssoneille. Nokia tarjoaa ihan virallisia ja ilmaisia plug-ineja, jotka löytyvät täältä. Samsungin, Motorolan ja BenQ-Simensin matkapuhelimiin kannattaa etsiä plug-ineja Nova Median sivulta. Nova Median plug-init eivät ole ilmaisia, mutta en usko että 9.95 euron maksu on liikaa, jos todella tarvitsee synkronoida Macin tiedot matkapuhelimen kanssa. 

En löytänyt plug-inia. Mitä seuraavaksi?

Ikävä kyllä paljon ei ole tehtävissä. Oikeastaan voit vain odottaa, että Apple julkaisee iSync päivityksen, joka lisää tuen matkapuhelimellesi. Harmi, että Apple päivittää iSynciä todella harvoin.

Jos taitoa ja halua riittää, niin voit kokeilla kirjoittaa oman iSync plug-inin. Täällä ohjeita sitä varten.

Ok! Plug-in löytyi. Miten se asennetaan? 

Monilla sivuilla plug-inien asennuksessa opastetaan hyvin, mutta käydään se nyt tässäkin läpi. Nokian tarjoamissa plug-ineissa näyttää olevan valmis asennusohjelma, joten niiden asennus on erittäin helppoa. Muissa tapauksissa sinun tulee siirtää ladattu plug-in Phones tai PhonePlugins kansioon (käyttöjärjestelmän versiosta rippuen), joka löytyy ”käyttäjänimi”/Kirjasto/ kansiosta.