Symbian UIQ -käyttöjärjestelmästä uusi versio

UIQ Technology 

UIQ Technology on julkaissut uuden UIQ version, joka perustuu Symbian 9.3 -käyttöjärjestelmään. Uusi UIQ 3.3 versio tuo mukanaan muun muassa Opera Mobile 9.5 -nettiselaimen, UIQ Dashboardin ja Opera Widgetit.

UIQ Technologyn mukaan UIQ 3.3 tulee huomattavasti lisäämään mahdollisuuksia luoda erilaisia matkapuhelimia eri käyttäjäryhmiin ja eri hintaluokkiin. Tavoitteena on saada markkinoille enemmän laitteita, jotka käyttävät UIQ 3 -käyttöjärjestelmää.

Tällä hetkellä UIQ -käyttöjärjestelmään käyttävät pääsääntöisesti Sony Ericsson ja Motorola, jotka omistavat UIQ Technologyn puoliksi. Uuden UIQ version julkaisu saattaisi merkitä ainakin sitä, että Sony Ericsson tulisi vihdoin julkaisemaan kauan huhutun P1i:en seuraajan. Sony Ericson on viime aikoina laajentanut UIQ -tuoteperhettään julkaisemalla G700- ja G900-mallit.

Voit lukea lisää UIQ 3.3:sta täällä