Euroopan komissio jatkaa Nokian suunnitellun Navteq-yrityskaupan käsittelyä

Nokia ilmoitti viime vuoden lopussa ostavansa yhdysvaltalaisen Navteqin, joka toimittaa muun muassa digitaalisia karttoja autoteollisuudelle ja langattomiin navigointilaitteisiin. Ostoaikeiden tultua julki on kauppa ollut Euroopan komission syynissä.

Nokia ilmoitti eilen, että Euroopan komissio on aloittanut toisen vaiheen käsittelyn Nokian vireillä olevasta Navteq-yrityskaupasta. Käsittelyn jatkaminen on osa komission arviointiprosessia eikä se ilmaise millään tavoin komission käsittelyn lopputulosta.

Nokian Navteq-kauppa on enää kiinni vain Euroopan komission hyväksynnästä, koska sen saanut kaupalleen kaikki muut tarvittavat viranomaishyväksynnät. Euroopan komissiolla on nyt 90 työpäivää aikaa tehdä päätös, joten luvan saaminen selviää luultavasti joskus tänä kesänä.