Nokia Tube haastaa iPhonen

Nokia Tube 

Nokia on ollut hieman hidas uuden kosketusnäyttöön perustuvan käyttöliittymän markkinoille tuonnissa. Nokialla ei ole edelleenkään yhtään kunnon kilpailijaa Applen iPhonelle, kun esimerkiksi muut kilpailijat ovat jo tuoneet omat kosketusnäytölliset mallinsa markkinoille. Esimerkiksi LG:llä on Prada, Sony Ericssonilla P1i ja tulossa on muun muassa XPERIA X1.

Nokia kuitenkin demosi jokin aika sitten uutta versiota S60 -käyttöliittymästään, joka muistutti hyvin paljon iPhonea. Nokia on nyt jakanut hieman uutta tietoa iPhonen haastajaksi suunnatusta älypuhelimesta, joka on koodinimeltään Tube.

Yahoo Newsin mukaan Nokian uusi käyttöliittymä muistuttaa hyvin paljon iPhonea. Nokialla on kuitenkin ainakin yksi valttikortti iPhoneen nähden, sillä Tube tukee Javaa, jota iPhonesta ei ainakaan vielä löydy. Sun on tosin tutkimassa mahdollisuutta tuoda Java myös iPhonelle.

Edelleenkään Nokia ei ole kertonut tarkkaa ajankohtaa, milloin he aikovat tuoda ensimmäisen uuteen kosketusnäytölliseen käyttöliittymään perustuvan puhelimen markkinoille. Luultavasti emme tule näkemään mitään kovin pian, mutta toivottavasti Nokialla ei olla liian hitaita tai muuten tässä tulee käymään samalla tavalla kuin simpukkapuhelimien kanssa aikoinaan. Nokia heräsi siihenkin trendiin liian myöhään ja menetti markkinaosuutta.

Lähde: Yahoo News 

2 kommenttia

  1. Siis Adobe tuskin tekee Javaa?

    no en usko sitä itsekään.

    btw. lueppas muuten tarkemmin jotakin muitakin uutisia kuin nokia uutisia, jos kerta noin fiksuja latelet.

  2. Hups, aivan oikein! Siis Sun kehittelee Javaa iPhonelle 🙂

Kommentointi on suljettu!