Hätäviestijärjestelmän kehitys edistyy

viesti SE 

Erilaisten kriisien yhteydessä on esimerkiksi Suomessa ollut puhetta yhteisen hätäviestijärjestelmän kehityksestä. Järjestelmän avulla olisi mahdollista lähettää kaikkien suomalaisten matkapuhelimiin yhteinen hätäviestin tarpeen vaatiessa.

Asiassa on nyt tapahtunut kehitystä, kun Suomalaiset teleoperaattorit Elisa, TeliaSonera ja DNA ovat esittäneet 9.4.2008 viranomaisille kohdennettujen hätätiedotteiden toteuttamista tekstiviestillä.

Operaattorien mukaan järjestelmällä on mahdollista tavoittaa hätätilanteessa kaikki suomalaiset matkapuhelinliittymän käyttäjät koti- ja ulkomailla. Järjestelmä olisi muita viranomaiskanavia täydentävä palvelu, jota voisivat hyödyntää viranomaistahot kuten poliisi, Hätäkeskuslaitos, Rajavartiolaitos, Säteilyturvakeskus ja Ilmatieteenlaitos.

Tällaiselle järjestelmälle on ehdottomasti tarvetta! Toivottavasti siitä saadaan toimiva, niin kriisitilanteiden tiedotus saadaan entistäkin paremmaksi.