HKC julkaisee ensimmäiset dual-SIM Windows Mobile -puhelimet

hkc g1000 

HKC tuo markkinoille maailman ensimmäiset Windows Mobile -älypuhelimet, joissa on dual-SIM ominaisuus. Dual-SIM ominaisuudessa ei sinänsä ole mitään uutta. Esimerkiksi Samsung julkaisi tällä viikolla D780 -mallin, jossa on myös mahdollista käyttää kahta SIM-korttia yhtä aikaa. HKC on kuitenkin ensimmäinen, joka on tuomassa markkinoille Windows Mobile -käyttöjärjestelmään perustuvia puhelimia, joissa on dual-SIM ominaisuus. Kuulostaa ihan hyvälle. Yleensähän kahden SIM-kortin tarve on suurin juuri business-puhelimissa.

Hongkongilaisen HKC:n julkaisemat mallit (W1000 ja G1000) ovat ulkoisesti lähes identtiset ja molemmissa pyörii 200Mhz Qualcomm -prosessori. Molemmista löytyy myös 2.8 tuuman kosketusnäyttö, microSD-muistikorttipaikka, USB-portti, bluetooth ja 2 megapikselin kamera.

Ainoa ero mallien välillä on, että W1000 -mallissa on yksi GSM SIM-korttipaikka ja yksi CDMA SIM-korttipaikka. HKC G1000 -mallissa sen sijaan on kaksi GSM SIM-korttipaikkaa.

Dual-SIM ominaisuus kuulostaa ihan mukavalle, mutta muuten HKC:n uudet älypuhelimet tuntuvat olevan teknisesti hieman jäljessä. Niistä puuttuu esimerkiksi WiFi ja GPS, jotka ovat nykypäivänä erittäin tärkeitä ominaisuuksia. Myös 200Mhz prosessori kuulostaa varsin tehottomalta pyörittämään raskasta Windows Mobile -käyttöjärjestelmää.

Lähde: SlashPhone