Budjettina 200 euroa – Mikä puhelin kannattaisi ostaa?

Samsung Sony Ericsson Nokia

Budjettina 200 euroa. Mikä puhelin antaisi rahalle eniten vastinetta? Tässä artikkelissa ei ole tarkoitus etsiä halvinta mahdollista puhelinta, vaan yritän löytää puhelimen, joka tuo parhaiten rahalle vastinetta 200 euron hintaluokassa. En pyri myöskään käymään puhelimia kovin tarkasti lävitse. Pyrin listaamaan puhelinten parhaan puolet. Lukijamme voivat sitten itse päätellä, mikä puhelin vastaa omia tarpeitaan parhaiten, koska voihan olla, että toinen käyttäjä antaa enemmän arvoa musiikkiominaisuuksille, kuin kameralle. 

Etsiessäni 200 euron puhelimia käytin ihan perus hintojenvertailuun tarkoitettua nettisivustoa. Puhelimiahan löytyy 200 euron pintaan varsin paljon, kuten Sony Ericssonilta K550i, K530i ja uutuus simpukka W380i. Nokialta löytyy myös kattava valikoima, vaikkakin juuri 200 euroon sijoittuvia puhelimia ei ihan hirveää määrää löytynyt, mutta ainakin 6300, 6233 ja 7500 sijoittuvat tähän hintaluokkaan. Samsungilta tähän hintaluokkaan löytyy ainakin sgh-e250, sgh-j200 ja sgh-x680. LG:llä sen sijaan on tarjolla ainakin shine (ke970) ja ku250.

Sony Ericsson K550i 

Sony Ericsson K550i alkaa olla jo hieman vanhentunut malli, mutta se ei tarkoita, että siinä olisi jotain vikaa. Siitä löytyy paljon hyviä ominaisuuksia, kuten EDGE, 176×220 pikselin näyttö, muistikorttipaikka, bluetooth, FM-radio ja 2 megapikselin kamera kuvausvalolla. Puhelin on myös varsin tyylikäs.

Itse suosittelisin K550i -mallia  halpaa ja suhteellisen hyvää kamerapuhelinta etsiville. 

Sony Ericsson K530i 

K530i on hyvin pitkälti ominaisuuksiltaan sama puhelin kuin K550i, mutta 3G:llä höystettynä. Itse pidän K550i:tä tyylikkäämpänä, mutta jos 3G tärkeä vaatimus kannattaa K550i:n sijaan valita K530i.

Sony Ericsson W380i 

W380i edustaa Sony Ericssonin uusinta simpukkapuhelinten sarjaa. Se on suunnattu käyttäjille, jotka pitävät musiikkiominaisuuksia tärkeinä. W380i tarjoaa uuden Walkman-soittimen, FM-radion ja M2-muistikorttipaikan. Siitä löytyy myös 1.3 megapikselin kamera ja bluetooth.

Tätä malli suosittelen musiikkipuhelinta etsiville. Jos kamera painaa vaakakupissa enemmän, niin käänny K550i:n tai K530i:n puoleen.

Nokia 6300 

Nokia 6300 on tyylikkään näköinen puhelin, jossa on ruostumattomasta teräksestä valmistettu kuori. Puhelin onnistuu myös tasapainoilemaan hyvin hinnan ja ominaisuuksien välillä. Siinä on oikeastaan kaikki mitä tarvitsee, mutta ei mitään ylimääräistä. Nokia 6300 -mallissa on muun muassa 2 megapikselin kamera, FM-radio, EDGE, 2 tuuman QVGA -näyttö ja microSD-muistikorttipaikka. 

Nokia 6300 -mallia voisin ehdottomasti suositella perus Nokialaista etsiville, jotka eivät välttämättä halua erottua joukosta. Jos uudella puhelimella ei ole hirveä kiire, kannattaa odottaa Nokia 6300i:tä, joka sisältää WiFi:n. 

Nokia 6233 

6233 muistuttaa ominaisuuksiltaan hyvin paljon Nokia 6300 -mallia, mutta erojakin löytyy. Tärkein ero on luultavasti se, että Nokia 6233 tukee 3G:tä. Puhelimesta löytyy myös muun muassa 2 megapikselin kamera, FM-radio, QVGA -näyttö, EDGE ja microSD-muistikorttipaikka.

Tämä puhelin kannattaa valita, jos 3G on tärkeä ominaisuus. Muussa tapauksessa voi valita 6300 -mallin, jos pitää sen muotoilusta enemmän.

Nokia 7500 

Nokia 7500 Prism on selkeästi massasta erottuva puhelin. Erikoisen ulkonäön lisäksi siitä löytyy muun muassa 2 megapikselin kamera, FM-radio, microSD-muistikorttipaikka ja 16.7 mijoonan värin näyttö.

Tämä puhelin on suunnattu niille, jotka haluat Nokian puhelimen, joka erottuu joukosta. Tätä ei takuulla tule vastaan joka kadunkulmassa!

Samsung SGH-E250 

E250 on liukukansipuhelin ja se on ulkoisesti hyvin perinteisen Samsungin näköinen. Siitä löytyy 2 tuuman näyttö, jonka pikselimäärä määrä on tosin vain 128×160. Samsung E250 -mallissa on myös VGA kamera, FM-radio ja bluetooth.

E250 ei pärjää ominaisuuksillaan vertailussa oleville Sony Ericssonin tai Nokian puhelimille, mutta sen hinta onkin selvästi alle 200 euroa.

Samsung SGH-J200 

Samsung J200 on candybar -puhelin ja siitä löytyykin hieman paremmat ominaisuuudet, kuin E250 -mallista. Puhelimessa on muun muassa 1.3 magapikselin kamera, VGA kamera, muistikorttipaikka ja 1.8 tuuman näyttö.

Samsung SGH-X680 

X680 -simpukkapuhelin on Samsungin hieman vanhempaa mallistoa, mutta päätin ottaa sen silti vertailuun mukaan. Puhelimesta löytyy kaksi näyttö, joista sisällä oleva on 1.82 tuumaa ja se toistaa 65 000 väriä.  X680 -mallista löytyy myös VGA kamera, EDGE ja bluetooth.

LG Shine KE970 

LG Shine on varmastikin tämän vertailun tyylikkäin puhelin. Puhelimessa on harjatusta teräksestä tehty kuori, joka yhdessä 2.2 tuuman näytön kanssa tekee puhelimesta varsin tyylikkään. LG Shine -mallista löytyy myös 2 megapikselin kamera, bluetooth, EDGE ja microSD-muistikorttipaikka.

Shine edustaa ehdottomasti tämän vertailun parhaimmistoa. Siinä on tyylikkyyttä ja ominaisuuksia. Shine löytyy halvimmillaan alle 200 euron, mutta siitä voi joutua maksamaan jopa 250 euroa. Ole tarkkana mistä sen ostat!

LG KU250 

LG KU250 on 3G:llä varustettu puhelin, josta löytyy 1.3 megapikselin kamera, 1.8 tuuman näyttö, bluetooth ja microSD-korttipaikka.

Itse valitsisin ehdottomasti Shinen ennen KU250 -mallia, mutta jos 3G on tärkeä ominaisuus, niin silloin kannattaa valita KU250. Muissa tapauksissa kääntyisin ehdottomasti Shine -mallin puoleen!

 

Yllä on siis käyty pikaisesti läpi 11 puhelinta, jotka sijoittuvat hinnaltaan 200 euron tuntumaan. Toivottavasti artikkeli auttaa oikean puhelimen löytämisessä, vaikka en kaikki kyseiseen hintaluokkaan sijoittuvia puhelimia ole käynytkään läpi.

Omalla kohdalla yllä olevasta listasta nousee kolme suosikkia, jotka ovat Sony Ericsson W380i, Nokia 6300 ja LG Shine. Omasta mielestäni näissä puhelimissa yhdistyy tyylikkyys ja hintaansa nähden varsin hyvät ominaisuudet.

2 kommenttia

  1. Muuten hyvä, mutta usea noista on poistunut jo markkinoilta, ja jos on ostoksille menossa, niin voi olla suuripettymys että mallia ei löydykkään kaupantiskiltä.

    Itselläni käytössä juuri Nokia 6300, ja tyytyväinen olen ollut. Jos nyt 200euron hintahaarukassa kännykkää ostaisin, valinta voisi olla Nokia 5310 (199e, joka muuten puuttui tästä artikkelista) tai sitten tuo uusi Samsung J200.

  2. Hyvä huomio Sami! Todellakin Nokia 5310 sopisi listaan hyvin. Niille joille 5310 on outo, kerrottakoon että kyseessä on tyylikäs ja ohut musiikkipuhelin, josta löytyy muun muassa 2 megapikselin kamera.

Kommentointi on suljettu!