Nokia N96 – Nokian seuraava lippulaiva

Nokia N96 1 

Nokian seuraava lippulaiva tunnetaan nimellä N96. Se tarjoaa kaiken mitä tämän päivän matkapuhelimelta voi toivoa. Nokia esitteli N96 -mallin helmikuussa, joten se on varmaan suurimmalle osalle lukioistamme jo entuudestaan tuttu, siitä huolimatta päätin kirjoittaa uudesta Nokian all-in-one matkapuhelimesta pienen jutun.

N96 tulee korvaamaan Nokia N95 -mallin, joka on ollut jo tovi myynnissä ja sen hintakin alkaa olla ominaisuuksiin nähden varsin houkutteleva. 

Kooltaan N96 on hieman pikkuveljeään isompi ja painavampi, mutta ainakin omasta mielestäni ulkoisesti paremman näköinen. Se muistuttaa hyvin paljon Nokia N81 -mallia.

Nokia N96 2 

Mitä uutta Nokia N96 tarjoaa?

Ulkoisten seikkojen lisäksi sen tärkeimmät uudistukset N95 -malliin nähden ovat suurempi sisäinen muisti, mobiili-TV ja suurempi näyttö. Nokia N96:ssa on siis 8GB sisäinen muisti, joka on laajennettavissa jopa 16 gigatavuun asti. Siinä on myös DVB-H-lähetysten tuki ja 2.8 tuuman näyttö, joka 0.2 tuumaa N95:en näyttöä suurempi.

Kameran osalta Nokia N96 ei tarjoa suurempia uudistuksia. Siinä on 5 megapikselin kamera ja Carl Zeiss -optiikka ja  sen on teknistentietojen perusteella lähes identtinen N95 -mallin kanssa. Pieniä eroja kuitenkin löytyy esimerkiksi polttovälissä. 

N96:ssa on myös LED-salama, mutta ympäri nettiä on liikkunut huhu, että N96 tulee myyntiin Xenon-salamalla varustettuna. Huhu kuulostaa varsin uskottavalta. Olisi aika outoa, että N82 -mallissa on Xenon-salama, mutta lippulaivamallista se olisi jätetty pois. Toivotaan, että huhu on totta!

Mukana myös tutut ominaisuudet 

Uudistusten lisäksi N96:sta löytyy myös paljon ominaisuuksia, jotka ovat jo tuttuja N95:stä. Siinä on muun muassa WLAN, HSDPA ja A-GPS. Mukana tulee myös Nokia Maps -sovellus, joka tarjoaa entistäkin monipuolisemmat ja yksityiskohtaisemmat kartat satelliittinäkymineen. Sovellusta voi täydentää muun muassa City Guides -kaupunkioppailla, käännös käännökseltä opastavalla jalankulkunavigaatiolla sekä ääniopastetulla autonavigaatiolla.

Milloin Nokia N96 tulee myyntiin? 

Nokian ilmoituksen mukaan N96 -multimediatietokone tulee myyntiin tämän vuoden kolmannella neljänneksellä. Mobile-Review arvio N96 -mallin hinnaksi 550 euroa, joka ainakin omaan korvaa kuulostaa liian pieneltä ottaen huomioon Suomen yleisen hintatason.

Voit lukea Nokia N96:sta lisää Nokian sivuilta.

2 kommenttia

  1. Minusta N96 on paljon rumempi kuin N95. Harmaa väri sopi minun mielestäni paremmin N9x puhelimiin kuin musta. Minua ällöttävät myös vastaamis- ja sulkemispainikkeiden rumat tikkusuorat symbolit.

  2. ihmettelen jos ei akun osalta oo tehty mitään uudistusta?? nyt se ei kestä senkää vertaa luulisin???

Kommentointi on suljettu!