Nokia 6212 Classic julkaistu

Nokia 6212 Classic

Nokia on julkaissut tänään uuden 6212 Classic -mallin, joka tulee myyntiin Euroopassa ja Aasiassa kolmannen neljänneksen aikana. 6212 Classic -mallista löytyy uusi NFC-ominaisuus (Near Field Communication), joka helpottaa laitteiden välistä kommunikointia. Nokian mukaan NFC tulee muuttamaan tavan, jolla matkapuhelinkäyttäjät ovat vuorovaikutuksessa muiden laitteiden kanssa.

NFC on suunniteltu intuitiiviseksi, helpoksi ja turvalliseksi tavaksi vaihtaa tietoja kahden laitteen välillä. NFC:n avulla käyttäjät voivat vastaanottaa esimerkiksi musiikkitiedostoja ja sen avulla kuvien ja videoiden vaihtaminen toisen NFC-ominaisuudella varustetun matkapuhelimen kanssa on helppoa. NFC-ominaisuuden nopeus ja helppous syntyy siitä, että käyttäjät voivat muodostaa esimerkiksi bluetooth yhteyden koskettamalla puhelimilla toisiaan. Myös esimerkiksi kalenterimerkintöjen vaihto onnistuu NFC-ominaisuuden avulla laittamalla puhelimet yhteen.

Nokia 6212 -mallia on myös mahdollista käyttää vaikka matkalippuna tai maksuvälineenä. Käyttäjillä on mahdollisuus tallentaa puhelimeen luottokorttitiedot, jonka avulla esimerkiksi matkaliput on mahdollista maksaa langattomasti.

Uuden NFC-ominaisuuden lisäksi 6212 Classic -mallista löytyy muun muassa 2 tuuman QVGA -näyttö, stereo FM-radio, 2 megapikselin kamera ja musiikkisoitin. Puhelimessa on myös microSD-muistikorttipaikka, joka mahdollistaa muistin laajentamisen aina 4 gigatavuun asti. 

Nokia 6212 Classic -mallin hinta pyörii 200 euron (ennen veroja) tuntumassa.