Fring saapuu Applen iPhonelle

Fring iPhone 

Fring on Skypeen verrattavissa oleva sovellus, joka mahdollistaa ilmaisten internetpuheluiden soittamisen esimerkiksi matkapuhelimella. Ilmaisia puhelut eivät toki ole, jos huomioon otetaan datasiirtomaksu, mutta esimerkiksi puhelimet, joissa on mahdollisuus hyödyntää WiFi-ominaisuutta, internetpuhelut ovat täysin ilmaisia.

Fring on jo tuttu sovellus monille matkapuhelinkäyttäjille. Sen on saatavilla jo muun muassa Symbian 9 ja Windows Mobile 6 alustoille. Nyt mukaan tulee myös uusitulokas, kun yhtiö ilmoitti julkaisevansa ensimmäisen VoIP-sovelluksen Applen suositulle iPhonelle.

Nyt julkaistu versio ei ole vielä lopullinen, vaan se julkaistiin testausta varten. Fringiä ei ole myöskään mahdollista saada toimimaan ilman jailbreak-ohjelmaa, joten sen asentaminen vaatii hieman taiteilua. Luultavasti kaikille suomalaisille iPhone omistajille jailbreak on jo tuttu, joten Fringin asennus tuskin tuottaa ongelmia.

Internetpuheluiden lisäksi Fring toimii myös pikaviestimenä. Sovellus on yhteensopiva muun muassa MSN Messengerin ja Google Talkin kanssa.

Lähde: IntoMobile