Nokian vuoden 2008 ensimmäisen neljänneksen tulos julki

Nokia logo 

Nokia on tänään odotetusti julkistanut vuoden 2008 ensimmäisen neljänneksen tuloksen. Kasvu on ollut ensimmäinen neljänneksen aikana hyvää. Liikevaihto kasvoi 28 prosenttia 12.7 miljardiin euroon vuoden 2007 ensimmäiseen neljännekseen verrattuna. Osakekohtainen tulos ilman kertaluonteisia eriä oli 0,38 euroa. Kasvua viime vuoteen verrattuna oli 46 prosenttia.

Nokian matkapuhelinten hyvästä menekistä kertoo 27 prosenttia suurempi kappalemääräinen myynti. Kaiken kaikkiaan Nokia myi 115,5 miljoonaan laitetta ensimmäisen neljänneksen aikana. Myynti kuitenkin laski viime vuoden viimeiseen neljännekseen verrattuna 13 prosenttia.

Nokia arvioi markkinaosuudekseen matkaviestimissä 39 prosenttia, joka on 3 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan, mutta prosentin vähemmän kuin vuoden 2007 viimeisellä neljänneksellä. 

Puhelinten keskihinta edelleen laskussa 

Nokian puhelinten keskihinta jatkaa edelleen laskua. Keskihinta laski 79 euroon, kun sen vielä viime vuonna vastaavana ajankohtana oli 83 euroa.

Nokia kertoo pärjänneensä hyvin kehittyvillä markkinoilla ja se on ilmeinen syy keskihinnan alenemiseen.

Tulevaisuuden näkymät 

Nokia arvio matkaviestinmarkkinoiden kappalemääräisen kokonaismyynnin vuoden 2008 toisella neljänneksellä kasvavan hieman ensimmäisestä vuosineljänneksestä. Nokialla on myös vahva usko, että se pystyy kasvattamaan markkinaosuuttaan vuoden 2008 toisella neljänneksellä.

Yhtiö uskoo matkapuhelinten kappalemääräisen myynnin kasvavan vuonna 2008 noin 10 prosenttia.

Nokia arvioi edelleen matkaviestinten keskimääräisten myyntihintojen laskevan hieman koko teollisuudenalalla vuonna 2008, mikä johtuu pääasiassa kehittyvien markkinoiden lisääntyvästä vaikutuksesta ja alan yleisestä kilpailutilanteesta.

Nokian tuloskatsaus löytyy täältä.