Sony Ericssonin tulos heikkeni huomattavasti

Sony Ericsson logo 

Japanilais-ruotsalaisen matkapuhelinvalmistajan Sony Ericssonin vuoden 2008 ensimmäisen neljänneksen tulos oli huomattavasti heikompi, kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Yhtiön tulos alkuvuonna ennen veroja oli 193 miljoonaa euroa, kun se viime vuonna vastaavaan aikaa oli 362 miljoonaa euroa. Myös liikevaihto laski 2.9 miljardista 2.7 miljardiin euroon.

Heikentyneestä tuloksesta huolimatta Sony Ericsson toimitti 22.3 miljoonaa laitetta, joka on 2 prosenttia enemmän, kuin viime vuonna samaan aikaan.

Nokian tavoin myös Sony Ericssonin puhelinten keskihinta on laskussa. Viime vuoden alussa puhelinten keskihinta oli vielä 134 euroa, kun se nyt oli vain 121 euroa. Sony Ericsson on viime aikoina keskittynyt laajentamaan huomattavasti halvemman hintaluokan puhelinvalikoimaansa, joka varmasti näkyy keskihinnan kehityksessä.

Sony Ericsson itse kommentoi heikentyneen tuloksen johtuvan korkeista tuotantokehityskustannuksista ja viime vuoden ensimmäisen neljänneksen poikkeuksellisen hyvästä tuloksesta.

Lisää tuloksesta löytyy Sony Ericssonin tiedotteesta.