Elisan 3G-verkon nopeus kasvaa

Elisa logo iso 

Elisa ilmoitti tänään, että osana verkon investointisuunnitelmaa se tulee nostamaan 3G-verkon maksiminopeutta. Nykyisin Elisan 3G-verkon maksiminopeus on 2 Mbit/s, mutta suunnitelman mukaan se tulee nousemaan vaiheittain 5 Mbit/s nopeuteen.

Lisäksi Elisan 3G-verkkoon vuosi sitten tuotu HSUPA-teknologia tulee laajenemaan koko Elisan 3G-verkkoon.

Yhä useampi käyttäjä käyttää kotinsa ulkopuolella internetiä puhelimella ja kannettavalla tietokoneella. Suurempien nopeuksien kautta mobiilin internetin käytettävyys paranee entisestään. Verkko laajenee tämän vuoden aikana UMTS900-teknologian ansiosta myös useille haja-asutusalueille ja mahdollistaa mobiililaajakaistan käytön lähivuosina kaikkialla Suomessa.   

Sanoo tuotejohtaja Panu Lehti Elisalta.

Elisa kertoo, että tulevan kesän aikana 3G-verkon palvelut ovat saatavilla jo yli 200 paikkakunnalla Suomessa.