Sony Ericsson W380i – Simpukka Walkman

W380i 1 

Sony Ericsson W380i julkaistiin jo aikaa sitten ja Suomessakin sitä on saanut jo kaupoista jonkin aikaa, mutta koska puhelin minulle saapui testiin, niin kirjoitetaan nyt puhelimesta pieni juttu livekuvien kera. Kyseessä ei ole mikään kattava arvostelu, vaan lähinnä pieni katsaus puhelimen tarjoamiin ominaisuuksiin.

Kyseessä on siis Walkman-sarjan puhelin, joka sijoittuu hinnaltaan hieman alle 200 euron. Muotoilultaan puhelin on varsin kulmikas, mutta ainakin omasta mielestäni ihan kohtalaisen hyvännäköinen.

W380i 4

Puhelimen päältä löytyy pieni näyttö, jota ei huomaa ennen kuin siihen syttyy valo. Näytön alta löytyy musiikkinäppäimet, jotka helpottavat musiikkisoittimen käyttöä, joten kantta ei tarvitse avata vaihtaakseen kappaletta. Näytöstä näkee luonnollisesti myös muun muassa kellonajan, soittaja nimen, akun tason ja kuuluvuuden määrän. Puhelimen takana on painike, jota vetämällä/työntämällä on mahdollista avata ja lukita näppäimistö, jotta kappaleet eivät vaihdu itsekseen taskussa.

Tämän on toinen minulle vastaan tullut Sony Ericsson, jossa muistikorttia vaihtaessa joutuu iroittamaan takakuoren. Sama systeemi löytyy W890i:stä. Ratkaisu ei tuota ongelmia, jos muistikorttia ei tarvitse vaihtaa usein. Puhelimen mukana tulee 512 megatavun M2-muistikortti.

W380i 2 

Puhelimen sisältä löytyy sitten isompi ja kirkkaampi näyttö, joka tosin on nykymittapuun mukaan aika vaatimaton. Kooltaan näyttö on 1.9 tuumaa ja se toistaa 262 000 väriä ja siitä löytyy 176×220 pikseliä. Kyseessä ei siis ole mikään huippunäyttö, mutta se ajaa asiansa.

Muita puhelimen ominaisuuksia ovat EDGE, 1.3 megapikselin kamera, FM-radio, bluetooth ja RSS-lukija. Kannattaa myös huomata, että uutukainen perustuu Sony Ericssonin vanhaan A100-käyttöliittymään, joten puhelimesta puuttuu esimerkiksi uusi mediavalikko. Uusi, A200-käyttöliittymä löytyy esimerkiksi seuraavista malleista: W910i, K660i, K850i, W890i ja Z770i.

Omassa testikappaleessa puhelimen akku kului äärettömän nopeasti, mutta jotenkin jäi sellainen tunne että jotain oli vialla. Puhelimessa ei ollut 3G tai bluetooth päällä, mutta silti puhelimen akku kului loppuun muutamassa päivässä. Outoa. Voi olla, että testikappaleessa oli viallinen akku, koska yleisesti Sony Ericssoneiden akun kesto on hyvää luokkaa.

W380i 3 

Loppujen lopuksi kyseessä on ihan mainio persuspuhelin hyvillä musiikkiominaisuuksilla. Puhelimen muotoilu ei varmasti miellytä kaikkia, mutta jos siitä tykkää, niin kyseistä puhelinta kannattaa harkita, jos budjettina on 200 euroa. Itselleni puhelimen muotoilu ei niinkään ole ongelma, mutta väritys ei ole oikein omaan mieleen, ehkäpä harmaaversio olisi paremman näköinen.

3 kommenttia

  1. moikkamoi
    tiiän et tää on kirjotettu tosi kauan aikaa sitten, mutta toivottavasti löydät tän kommentin silti 🙂
    mulla olis nimittäin kysymys: tiedätkö yhtään että saako noita viel jostain suomesta, kun oon kattonut paljon nettikauppoja läpi, mutta en löydä 🙁

    -anni

    1. Ikävä kyllä en osaa auttaa. Edes Huuto.netissä ei näytä olevan yhtään käytettyä W380i:tä myynnissä. :/

Kommentointi on suljettu!