Sony Ericsson Z770i arvostelu

Z770i a 1 

On aika arvostella Sony Ericssonin uusi HSDPA-simpukkapuhelin. Z770i on hyvä lisä Sony Ericssonin hieman yksipuoliseen simpukkapuhelintenvalikoimaan, joka on viime aikoina koostunut lähinnä halvemman hintaluokan malleista. 

Sony Ericsson Z770i on tyylikäs keskihintainen simpukkapuhelin, jossa on haettu selvästi samaa metallista tyyliä, kuin esimerkiksi W890i:ssä ja T250i:ssä. Omaan silmään uutukainen näyttää hyvälle ja metallinen tyyli luo puhelimelle todella tyylikkään ilmeen, vaikkakin Z770i -mallin takaosa on ehkä hienoinen pettymys, koska ilme on huomattavasti muovisempi, kuin edessä. Kaiken kaikkiaan puhelin on kuitenkin varsin tyylikäs.

Uutena puhelimena myös Z770i:stä löytyy uusi A200 -käyttöliittymä, jollainen löytyy muun muassa W910i:stä, K850i:stä ja W890i:stä. Uusi käyttöliittymä muuttaa puhelimen toimintalogiikkaa hitusen, mutta ei kuitenkaan niin radikaalisti etteikö se olisi tuttu myös vanhempia Sony Ericssoneita käyttäneille.

Sony Ericsson Z770i ei tarjoa ominaisuuksilta mitään ihmeellistä. Sen parhaisiin puoliin kuuluu ehdottomasti 2.2 tuuman näyttö, joka on hieman suurempi, kuin valtaosassa Sony Ericssoneista.

Sony Ericsson Z770i:n keskeisimmät ominaisuudet:

 • 2 megapikselin kamera
 • UMTS
 • HSDPA
 • 2.2 tuuman näyttö
 • Bluetooth
 • FM-radio
 • M2-muistikorttipaikka

Muotoilu ja rakenne

Z770i 2 

Ensimmäinen asia, jonka huomasin Z770i:n rakenteessa oli, että puhelinta avattaessa ei kuulu enää napsahdusta. En ole tosin käyttänyt aikoihin Sony Ericssonin simpukoita, joten napsahdus on voinut olla pois jo kauan aikaa, mutta ainakin Z600i:ssä kuului ikävä napsahdus, kun puhelimen kansi avattiin.

Rakenteeltaan puhelin tuntuu varsin laadukkaalle, kuten Sony Ericssonit yleensäkin. Ainut hieman epäilystä herättävä osa on takakuori, joka tuntui heiluvan, vaikka sitä ei ollut irrotettu, kuin muutaman kerran. Yleensäkin puhelimen takaosa on sen heikonlenkki ulkoisesti, mutta muilta osin puhelin on erittäin tyylikäs.

Z770i 3 

Sony Ericsson Z770i:n kannessa on haettu metallista tyyliä, joka tekee puhelimesta arvokkaan näköisen. Puhelimen kannesta löytyy myös kamera ja peilimäinen yksivärinen näyttö. Kannen päällä oleva näyttö kertoo muun muassa kellonajan, kuuluvuuden, akun tilan, profiilin ja soittajan nimen. Musiikkisoittimen ollessa päällä, näytöstä näkee soivan kappaleen nimen, joka on varsin kätevä ominaisuus.

Z770i e 4 

Puhelimen oikealta puolelta löytyy äänenvoimakkuuden säätö -näppäin  ja M2-muistikorttipaikka. Vasemmalta löytyy vain laturiliitin.

Kun läppä avataan, niin Z770i:n sisältä löytyy suuri 2.2 tuuman näyttö, joka toistaa 262 000 väriä. Pikseleitä löytyy 240×320. Näyttö on erittäin kirkas ja hieman isompi, kuin suurimassa osassa tämän hintaluokan Sony Ericssoneissa. 

Z770i a 5 

Sony Ericsson Z770i:n näppäimistö muistuttaa hieman Motorola RAZR:n näppäimistöä, josta toiset tykkää ja toiset eivät. Omasta mielestäni näppäintuntuma oli hyvä. Puhelimen näppäinasettelu mukailee Sony Ericssonin tuttua linjaa ja jos uudet A200 -käyttöliittymään perustuvat puhelimet ovat tuttuja, niin Z770i:n käyttö ei tuota ongelmia. 

Z770i näyttö 

Kooltaan puhelin on 93.0 x 48.0 x 16.0 mm ja se painaa 91 grammaa. Kokonsa puolesta  kyseessä on siis varsin tavallinen simpukka, joka sopii hyvin käteen.

Z770i on saatavilla kolmena eri värivaihtoehtona: Vogue Red, Graphite Black ja Exquisite Golden. Arvostelussa oleva versio on Vogue Red.

Kamera 

Sony Ericssonin uutuussimpukassa on siis 2 megapikselin kamera. Kameraa ei ole varustettu salamalla eikä automaattitarkennuksella, joten kuvanlaatu on samaa tasoa kuin muissa 2 megapikselin Sony Ericssoneissa, kuten W880i:ssä.

Kameran valikkosysteemi eroaa hieman muista Sony Ericssoneista. Ero johtuu lähinnä siitä, että kyseessä on simpukka, jonka vuoksi kuvausasento on erilainen. Valikoiden ominaisuudet ovat kuitenkin tuttuja muista A200-mallin puhelimista. Käyttäjä pystyy muun muassa säätämään valkotasapainoa, kuva kokoa ja kuvanlaatua. Z770i:ssä on myös mahdollista poistaa suljinääni, kuten W890i -mallissakin. Tämä ominaisuus löytyy ilmeisesti kaikista A200-käyttöliittymän puhelimista.

Z770i ei siis todellakaan ole mikään kamerapuhelin, eikä sitä kannata harkita, jos kamera on tärkeä ominaisuus puhelimessa.

Musiikkisoitin ja radio

Sony Ericsson Z770i tarjoaa A200-puhelimista tutun mediavalikon, josta käyttäjä voi helposti selata kuvia, videoita ja musiikkia. Puhelimen musiikkisoitin näyttää ulkoisesti hyvin samalta, kuin uusi Walkman 3.0 -soitin. Soittimesta löytyy paljon tuttuja ominaisuuksia, kuten MegaBass taajuuskorjain, mahdollisuus luoda soittolistoja ja niin edelleen. Puhelin toimii musiikinkuuntelussa siis varsin hyvin, vaikka siitä ei Walkman-soitinta löydykään. Mukana tulleet kuulokkeet eivät kuitenkaan pärjää Walkman-puhelimien mukana tuleville kuulokkeille. 

Z770i:n radio toimii hyvin ja se on varustettu RDS-ominaisuudella, joka tarkoittaa, että näytössä näkyy kanavatiedot. Mukana ei ole mitään erikoisominaisuuksia, mutta luonnollisesti kanavia pystyy hakemaan ja tallentamaan. Mukana tulevat kuulokkeet tulee kytkeä puhelimeen radio käyttäessä, koska niissä sijaitsee antenni.

Paikannuspalvelut 

Tälläkin osa-alueella puhelin tarjoaa täysin samat ominaisuudet, kuin esimerkiksi W890i. Puhelin on siis varustettu Google Maps -ohjelmalla, joka osaa näyttää sijaintisi ilman GPS-ominaisuutta. Sijainti määritetään matkapuhelintukiasemien signaalien perusteella, eikä ole yhtä tarkka kuin GPS:n avulla määritetty sijainti. Puhelimeen saa myös GPS-ominaisuuden ostamalla Sony Ericsson HGE-100 GPS-lisälaitteen.

Pelit 

Omasta testikappaleesta löytyi kaikkiaan kolme peliä: Brain Juice, Investigators ja Tennis Multiplay. Brain Juice tarjoaa nimensä mukaisesti hieman aivojumppaa. Tehtävinä on muun muassa erottaa palikoiden joukosta kaikkia punaiset esineet. Ihan viihdyttävä peli. Investigators tarjoaa salapoliisitöitä ja Tennis Multiplay on tuttu tennispeli, joka löytyy jo monista Sony Ericssoneista.

Yhteenveto 

Z770i kansi 

Z770i on Sony Ericssonin uusista simpukkapuhelimista laadukkain ja vahvin paketti. Se voittaa ominaisuuksiltaan ja rakenteeltaan esimerkiksi W380i mennen tullen. Siitä löytyy hyvät datayhteydet, mutta kamerapuhelinta etsivälle se ei ole oikea valinta. Suurehko näyttö ja hyvin toimiva käyttöliittymä tekevät puhelimesta erittäin miellyttävän käyttää, niinpä se on hyvä valinta tyylikästä simpukkapuhelinta etsivälle. 

4 kommenttia

 1. Hei! olisin kiinnostunut hankkimaan tämmöisen puhelimen, mutta gigantin taikka muitten suomalaisten kauppojen sivuilta ei tunnu tuotetta löytyvän. katsoin siis Ebaysta, mutta mieleeni tuli, että jos tilaan puhelimen muistikortteineen, latureineen yms, toimiiko ne suomen eri sähköverkossa vai pitääkö niihin hankkia jokin kallis muuntaja?
  Kiitos jo etukäteen.

 2. Mulla on ollut tämä malli 2v tykkään puhelimesta todella mutta siinä on yksi vakava ongelma joka kerran kun puhelin tippuu läppä systeemi tuntuu löystyvän ja tällä hetkellä puhelin on kaksiosainen meni toinen sarana poikki minä syytän huonoa materiaalia vanha nokia on tippunut monet kerrat ja taas se pelastaa mut pulasta mut se ei tarkoita sitä et ostaisin nokian

Kommentointi on suljettu!