Elisan GSM-verkossa häiriöitä!

Sain juuri Elisalta lehdistötiedotteen, jossa kerrottiin Elisan GSM-verkon ongelmista. Tiedoteen mukaan Elisan GSM-verkossa on parhaillaan valtakunnallinen häiriö, jossa tulevat puhelut ja tekstiviestit ovat estyneet 2G-verkossa oleviin matkapuhelimiin. Puhelimilla pystyy soittamaan normaalisti lankanumeroihin ja 3G-verkossa oleviin matkapuhelimiin.

Häiriö alkoi tänään kello 10.04 ja se pyritään korjaamaan mahdollisimman pian. Elisa muistuttaa, että 3G-verkossa liikenne toimii kuitenkin aivan normaalisti. 

Päivitys (15:39): Elisa ilmoittaa, että suurimmat ongelmat on nyt korjattu. Häiriö estää kuitenkin edelleen 10-30 prosenttia 2G-verkon matkapuhelimiin tulevista puheluista ja tekstiviesteistä. Estyneet puhelut ohjautuvat vastaajiin, jos palvelu on käytössä.

Päivitys (20:23): Vika on korjattu ja GSM-verkon tulisi nyt toimia normaalisti. Elisa kertoo vian johtuneen verkon yöllisen muutostyön seurauksena syntyneestä, ennakoimattomasta GSM-verkon dataliikenteen ylikuormittumisesta.