Nokian markkinaosuus Suomessa murskaava

Nokia 3310 

Nokia jyrää muut matkapuhelinvalmistajat Suomessa, enkä enää yhtään ihmettele, miksi muut valmistajat eivät viitsi panostaa Suomen markkinoihin. Teknillisen korkeakoulun mukaan Nokian markkinaosuus Suomessa vuonna 2007 oli huimat 86 prosenttia. Muille valmistajille jää siis vain mitätön siivu pienen maan markkinoista.

Yllättävää tutkimuksessa oli, että vaikka puhelimia tällä hetkellä markkinoidaan suurten värinäyttöjen ja megapikseleiden avustuksella, niin Suomen suosituin puhelinmallin oli viime vuonna Nokia 3310. Sen markkinaosuus oli viisi prosenttia. Kalliimmista puhelimista suosituimmaksi nousi Nokia N70.

Lisää Nokian murskaavasta asemasta Suomessa kertoo se että puhelinten top-56 koostuu kokonaan Nokian malleista. Ensimmäinen ei-nokialainen löytyy siis sijalta 57.

Suomessa toinen sija markkinoilla menee korealaiselle Samsungille, joka pitää halussaan neljää prosenttia. Seuraavana tulee Sony Ericsson, jolla on kolmen prosentin markkinaosuus. Tutkimuksen mukaan Nokian osuus ei ole juurikaan muuttunut, mutta Samsung ja Sony Ericsson ovat pystyneet viemään markkinaosuutta Siemensiltä ja Motorolalta.

Lähde: DigiToday 

2 kommenttia

  1. Harmi. Tuollaisten ihmisten takia ei hyviä luureja tänne ulkomaalaiset niin innokkaasti tuo 🙁

  2. Totta! Ei ole yhtiölle varmaankaan kovinkaan mielekästä lähteä taistelemaan muutaman prosentin osuudesta :/

    Itse olen ajatellut, että Nokian osuus olisi hieman ollut laskussa, mutta näin ei näytä olevan.

Kommentointi on suljettu!