iPhone kesällä Suomeen?

iPhone 3G 

iPhonen tulosta Suomeen on spekuloitu vähintään siitä asti kun Steve Jobs julkaisi sen vuoden 2007 alussa. Ongelmaksi iPhonen rantautumiselle Suomeen on mitä luultavimmin ollut Applen myyntipolitiikka, jossa on noudatettu selvää kaavaa. Puhelinta on myyty yhdessä liittymän kanssa, mutta täällä Pohjolassa kytkykauppa on sallittua vain 3G-puhelimilla, joten se on pois sulkenut iPhonen. Toki täytyy myös ottaa huomioon, että Suomessa matkapuhelinmarkkinat ovat pienet ja pienenevät entisestään kun ajatellaan, että Nokialla on täällä yli 80 prosentin markkinaosuus, joten iPhone tulee tuskin suuri massoja Suomessa liikuttamaan.

iPhonen 3G-versiosta ollaan huhuttu jo kuukausia. Netissä on levinnyt siitä salakuvia ja uutukaisen ominaisuuksia ollaan levitelty nettiin. Viimeisimpien tietojen mukaan uudessa versiossa on GPS ja 3G. Muotoilu on myös hieman erilainen vanhaan malliin verrattuna. Nämä kaikki ovat tietenkin vain huhuja ja mitään varmaa ei ole ennen kuin Steve Jobs 3G iPhonen meille esittelee, jonka uskotaan muuten tapahtuvan yhdeksäs kesäkuuta.

Yhtä kaikki, varmaa on kuitenkin se, että uusi iPhone 3G:llä ja muilla uutuuksilla varustettuna on tulossa ennemmin tai myöhemmin. Henkilökohtaisesti uskon, että uusi iPhone esitellään kesäkuussa ja sehän tarkoittaisi sitä, että iPhonella olisi mahdollisuus rantautua myös Suomeen. Operaattorithan ovat Suomessakin osoittaneet kiinnostusta Applen älypuhelinta kohtaan ja jos mahdollisuus tulee tuoda iPhone Suomeen, niin se varmasti hyödynnetään. Myynnillisesti iPhone ei välttämättä Suomessa ole mikään hirveä rahasampo, mutta uskoisin sen tuovan kuitenkin hyvää julkisuutta sille operaattorille, joka sen Suomeen ensimmäisenä tuo.