Digia tuo uuden @web-nettiselaimen UIQ 3:lle

Digia @web

Suomalainen ohjelmistoyhtiö Digia on ilmoittanut kehittäneensä ensimmäisen täysin kosketuskäyttöisen nettiselaimen UIQ 3 -alustalle. Uusi selain kulkee nimellä @web ja sen kehityksessä on hyödynnetty avoimenlähdekoodin WebKit-selainmoottoria, jonka Digia on siirtänyt UIQ-alustalle. Kyseinen selainmoottorin on tuttu muun muassa Applen Safari -selaimesta. Digian uusi selain sisältää myös täysin uudenlaisen käyttöliittymän, jolla on helppo ja nopea hakea sisältöä Internetistä.

UIQ 3 -alustan tunnetuimmat käyttäjät ovat Sony Ericsson ja Motorola, joilta löytyy useita UIQ 3 -käyttöliittymään perustuvia puhelimia. Sony Ericssonilta löytyy esimerkiksi P1i ja uudet G700- ja G900-älypuhelimet, jotka hyödyntävät UIQ 3 -teknologiaa.

Digia näkemyksen mukaan Internet tulee kokoajan tärkeämmäksi matkapuhelimissa ja yhtiön tavoitteena olikin kehittää helppokäyttöinen nettiselain matkapuhelimille. Digia kehuu onnistuneesta tavoitteessa, koska uusi @web-selain mahdollistaa sisällöstä toiseen siirtymisen pelkällä sormen kosketuksella.

Digia @web-selain toimii muun muassa seuraaville puhelimilla: P1i, W960i, G700, G900, P990i, W950i ja M600i.

Lähde: Digia