HS: Nokialta ensi vuonna Linux-älypuhelimia

9553_300×210.jpg

Helsingin Sanomien mukaan Nokia aikoo tuoda ensi vuoden puolella ensimmäiset Linux-pohjaiset älypuhelimet markkinoille. Ainoat Nokian Linux-tuotteet ovat olleet tähän asti Internet Tabletteja, niistä on kylläkin puuttunut puhelinverkkotuki. Lähteitään HS ei suostu paljastamaan.Nokialla on kehitteillä uusi versio Internet Tabletista, jossa olisi myös tuki matkapuhelinverkoille. Vanhoissa versioissa yhteyksinä on ollut WLAN ja Bluetooth ja vain USA:n versiossa on ollut myös WiMAX-tuki. Mahdollista olisi myös, että esimerkiksi HSPDA-verkkoa voitaisiin käyttää vain datasiirrossa, eikä ollenkaan puheyhteyksiin.

HS:n lähteiden mukaan  mahdollinen Linux-puhelin pohjautuisi samaan Maemo-alustaan, jota käytetään myös Internet Tableteissa. Näin ollen Nokia ei ole kiinnostunut Googlen Android-alustasta, eihän se edes kuullosta kauhen järkevältä.

Vaikka huhun mukaan Nokia aikoo ottaa Linuxin yhä enemmän käyttöön, se aikoo myös jatkaa Symbian-linjaa. Kenties Linux yleistyy ja Symbian saa vetäytyä syrjemmäs, mutta ainakaan heti Nokia ei Symbiania heitä pois, sillä Nokian Tube näyttäisi olevan Symbian-pohjainen. Itse ainakin odotan innolla, millainen Internet Tabletin sekä puhelimen yhdistelmä Linux-pohjaisena tulee olemaan.

Lähde: Helsingin Sanomat