Apple julkaisi uuden iPhone 3G:n

iPhone 3G virallinen 

Apple on odotetusti julkaissut iPhone 3G:n tänään pidetyssä WWDC-kehittäjäkonferenssissa. Uuden mallin keskeisimmät uudistukset ovat 3G, HSDPA, sisäänrakennettu GPS ja ohuempi rakenne. Apple on onnistunut myös parantamaan uuden mallin valmius- ja puheaikaa. iPhone 3G:lle luvataankin GSM-verkossa jopa 300 tunnin valmiusaika ja 10 tuntia puheaikaa. Luvut ovat varsin vakuuttavia ja vaikuttaakin siltä, että esimerkiksi 3G:n lisääminen ei ole vaarantanut hyvää akun kestoa.

Uuden iPhonen esitteli medialle luonnollisesti Applen toimitusjohtaja Steve Jobs, joka mainitsi viisi asiaa, jotka uudessa versiossa haluttiin korjata. Jobsin mukaan puhelimeen haluttiin ehdottomasti 3G, mutta uuden version kautta haluttiin myös parantaa yritysohjelmistojen tukea, lisätä kolmansien osapuolien ohjelmien tuki, halventaa hintaa ja lisätä maita, joissa iPhone on saatavilla. Uusi iPhone luonnollisesti täyttää kaikki yllä mainitut seikat.

iPhone 3G muistuttaa ulkoisesti hyvin paljon ensimmäisen sukupolven iPhonea. Ulkoisesti uusi malli on hieman paksumpi, ja 16 gigatavun mallista on tulossa myyntiin myös valkoinen versio. iPhone 3G:n takaosa poikkeaa myös hieman edellisestä mallista. Se on nimittäin hieman pyöritetty.

iPhone 3G virallinen 2 

Applen kertoi myös, että iPhone 3G tulee saataville 22 maassa 11. heinäkuuta, mukaan lukien Suomi. Uudesta mallista tulee saataville 8 gigan ja 16 gigan mallit. iPhone 3G:n lähtöhinta on 199 dollaria ja Suomessa puhelinta tulee myymään TeliaSonera. Suomen myyntihinta on vielä epävarma, mutta pahoin pelkään, että 199 dollaria kääntyy suoraan 199 euroksi. Toivottavasti olen väärässä!