Mitä uudesta iPhone 3G:stä puuttuu?

iPhone 3G 

Eilen se siis vihdoin tapahtui. Apple julkaisi kauan odotetun iPhone 3G:n ja vihdoin myös tiedämme milloin se tulee Suomeen. Uusi malli sisälsi odotetusti tukun uudistuksia, joista tärkeimmät ovat varmastikin 3G, HSDPA ja GPS. iPhone 3G on myös edeltäjäänsä ohuempi, mutta kaikista uudistukista huolimatta, jotain jäi uupumaan.

Ensimmäisenä tulee mieleen, miksi Apple ei päivittänyt kameraa uuden mallin myötä? Uudessa iPhone 3G:ssä on sama kahden megapikselin kamera, joka alkaa auttamatta olla vanha, kun kilpailijoilla on tarjolla viiden megapikselin kamerat salamalla ja automaattitarkennuksella. Kamerahan toki ei ole iPhonen tärkeimpiä ominaisuuksia, mutta pieni päivitys ei olisi ollut pahitteeksi.

Uusi malli ei myöskään saanut lisää tallennustilaa. Edelleen valittavina ovat 8 gigan ja 16 gigan mallit. Huhuttu 32 gigan malli jäi edelleen uupumaan, eikä Apple ole lisännyt tähänkään malliin muistikorttipaikkaa. Ehkäpä 32 gigan malli tulee myyntiin hieman myöhemmin?

iPhone 3G:ssä ei myöskään näytä olevan kameraa edessä… Puhelimesta uupuu myös copy/paste -ominaisuus ja MMS-viestit.

Puutteista huolimatta iPhone 3G vaikuttaa erittäin herkulliselle. Mielenkiinnolla odotan, kuinka Applen älypuhelin myy täällä Nokia valtaisessa Suomessa.

1 kommentti

Kommentointi on suljettu!